Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drone extrem de ciudate survolează zonele de antrenament ale soldaților ucraineni din Germania: nemții nu înțeleg ale cui sunt și nu reușesc să le captureze

Bild via picture alliance / SVEN SIMON
drona observatie

Drone suspecte "săptămână după săptămână" zboară deasupra cazărmilor și a poligoanelor de antrenament din Germania, în special acolo unde se antrenează militarii ucraineni, dar Bundeswehr nu poate găsi un mijloc eficient de a le contracara, deși problema este cunoscută de mai bine de un an, scrie publicaţia "Bild", informează Rador Radio România.

Potrivit informațiilor sale, încă din octombrie 2022, generalul Carsten Breuer, care ulterior a devenit inspector general (comandant) al Forțelor Armate Germane, a fost uimit de amploarea problemei și a ordonat instruirea polițiştilor militari în privinţa utilizării dispozitivelor mobile de război electronic HP47 pentru combaterea dronelor.

"Ce-i drept, eficiența HP47 nu a fost suficient studiată" - subliniază experții publicației. De când Breuer a devenit inspector general, nimic nu s-a schimbat în ceea ce priveşte combaterea dronelor, a adăugat ziarul citat.

content-image

"Dronele sunt observate constant deasupra poligonului de antrenament militar "Klitz", unde Bundeswehr pregăteşte militarii ucraineni în utilizarea tancurilor "Leopard 1". Uneori, mai multe drone invadează simultan spațiul aerian deasupra altor baze. Acest lucru este clar organizat '...'" - a declarat expertul Partidul Liber Democrat pe probleme de apărare, Marcus Faber, într-un interviu pentru "Bild".

Deocamdată, militarii germani nu au reușit să captureze nici măcar o dronă sau să rețină persoana care o operează. La mijlocul lunii noiembrie 2023, în cadrul Forțelor Armate Germane a fost creat un grup de lucru pe problema combaterii dronelor. "După două luni de la aceasta, încă nu există rezultate tangibile (ale activităţii acestuia)" - au constatat experții "Bild".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.