Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drone ucrainene au vizat din nou Moscova, primarul cere un scut mai puternic

rferl.org
drone

Dronele ucrainene au vizat din nou capitala Rusiei şi o regiune din sud-vestul ţării, la graniţa cu Ucraina, au declarat vineri oficiali ruşi, relatează CNN, conform news.ro.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat că apărarea aeriană a doborât o dronă care se apropia de capitală în timpul nopţii. Nu au fost raportate victime sau pagube, a spus el.

Între timp, în regiunea Kursk, o dronă ucraineană a vizat oraşul Kurceatov în primele ore ale zilei de vineri, a declarat guvernatorul Roman Starovoit. El a spus că drona a lovit o clădire administrativă.

Starovoit declarase anterior că două drone au vizat oraşul, dar a precizat ulterior că nu a putut fi confirmată căderea celei de-a doua drone.

Sistemul de apărare antiaeriană a acționat și în regiunea Belgorod, unde a fost doborâtă o dronă de tip avion, a comunicat guvernatorul Viaceslav Gladkov.

Atacurile cu drone ucrainene asupra Rusiei s-au intensificat în această săptămână. La începutul zilei de miercuri, Rusia a asistat la cel mai mare asalt cu drone pe teritoriul său de când a lansat invazia anul trecut, şase regiuni, inclusiv Moscova şi Briansk, fiind atacate.

Primarul cere un scut mai puternic

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, doreşte să extindă sistemul de apărare aeriană al capitalei ruse, în contextul intensificării atacurilor cu drone ucrainene asupra acesteia, transmite DPA.

''În acest an am făcut multe pentru a proteja Moscova de drone şi de încercările de atacuri teroriste'', le-a declarat Sobianin reprezentanţilor companiilor municipale, potrivit agenţiei Interfax.

El a precizat că în ultimele săptămâni au fost ridicate noi sisteme de apărare aeriană.

''Uneori asfaltul nici nu are timp să se răcească - şi deja rachetele acţionează, doborând dronele'', a spus edilul rus.

Pe de altă parte, observatori internaţionali au pus sub semnul întrebării informaţiile oficiale potrivit cărora multe dintre presupusele drone ucrainene sunt detectate şi doborâte de sistemul de apărare aeriană al Moscovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.