Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drumarii se revoltă împotriva CNAIR: se pune în pericol viața și siguranța muncitorilor; pericol major de electrocutare

www.news.ro
șosea, drum, drumari, indicatoare rutiere

Angajații CNAIR muncesc în clădiri ce le pun viața în pericol din cauza infiltrațiilor, care pot duce la scurtcircuit sau incendii. Nici măsurile igienico-sanitare nu sunt asigurate, spațiilor de lucru lipsindu-le apa potabilă și canalizarea, informează Mediafax.

Sindicatul Drumarilor „Elie Radu” cere investiții în clădirile în care își desfășoară activitatea angajații din țară, întrucât o parte dintre acestea sunt degradate și deteriorate, fără apă potabilă și canalizare.

Potrivit sindicatului drumarilor, multe clădiri în care își desfășoară activitatea angajații CNAIR se află în degradare continuă și sunt improprii. Majoritatea nu au mai beneficiat de investiții în reparații și în întreținere de cel puțin 15-20 de ani. Unele locații nu îndeplinesc criteriile minime de funcționare din punct de vedere al legislației privind condițiile de muncă, a securității și sănătății în muncă.

„Astfel, în lipsa investițiilor, multe clădiri prezintă pereți fisurați, fundații deteriorate, țigle lipsă de pe acoperiș, instalații electrice vechi, deteriorate, cu multe improvizații. Din cauza degradării continue a acestor clădiri se pune în pericol viața și siguranța lucrătorilor (prin infiltrarea apei în pereți se pot produce scurtcircuite sau chiar incendii). În unele clădiri, canalizarea s-a infiltrat în fundația districtelor, instalațiile electrice, panourile de siguranță sunt foarte vechi, fiind un pericol inclusiv de electrocutare. De asemenea, cu toate că pe timp de pandemie măsurile igienico-sanitare sunt extrem de importante pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor, în unele clădiri/districte/cantoane lipsește apa menajeră și potabilă, canalizarea, nu există toalete (sau dacă există nu mai sunt funcționale, fiind un focar de infecție)”, spun reprezentanții Sindicatului Drumarilor „Elie Radu”.

Sindicaliștii spun că există grupuri sanitare fără apă curentă, deoarece conductele au fost colmatate sau distruse, nu s-au mai branșat la rețelele de apă care se află în imediata apropiere a districtelor și lipsește canalizarea.

„Salariații au ajuns în situația să improvizeze și își procură apă din diferite surse, de pe marginea drumului, în butoaie sau canistre, pe care adaptează cu robinet, pentru igiena mâinilor. La multe clădiri, geamurile stau să cadă, ușile nu se închid, sobele de teracotă sunt vechi. Acestea sunt folosite pentru a asigura căldura în încăperi, fiind un real pericol de accidente si de producerea unor evenimente nedorite”, mai spun cei de la Sindicatul Drumarilor.

Aceștia atrag atenția că este nevoie de refacerea instalațiilor sanitare, de achiziționarea de vestiare și dulapuri pentru îmbrăcăminte și de îmbunătățirea condițiilor în oficiile de servire a mesei. Sindicatul Drumarilor „Elie Radu” solicită și alocarea de resurse financiare pentru realizarea de investițiilor în vederea îmbunătățirii condițiilor de muncă în acest sector.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.