Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drumarii vor să fie anunțați în timp real despre producerea de accidente și cer colaborare cu ISU și Poliție

constructii drumuri

Drumarii vor să fie anunțați în timp real despre producerea de accidente pe șoselele din România așa cum se întâmplă cu serviciile de intervenție. Ei propun o colaborare între CNAIR, ISU și Poliție, potrivit Mediafax.

Sindicatul Drumarilor „Elie Radu” al angajaților din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere solicită încheierea unui acord de colaborare intre instituție, Inspectoratele pentru Situații de Urgență și Inspectoratele de Poliție Județene, astfel încât drumarii să fie anunțați în regim de urgență și să intervină cu promptitudine în cazul accidentelor produse pe drumurile naționale și pe autostrăzi.

Potrivit sindicaliștilor, cele mai multe accidente rutiere sunt anunțate la numărul de urgență 112. Administratorii sectoarelor de drum unde se produc evenimente rutiere nu sunt informați în timp util, iar după intervenții sunt solicitați la fața locului pentru îndepărtarea resturilor de pe carosabil.

Sindicaliștii mai arată că informarea în timp real a drumarilor va duce la micșorarea timpului de intervenție.

„Poliția rutieră solicită echipe de angajați ale C.N.A.I.R. pentru intervenții în regim de urgență (înlăturarea de materiale sau cadavre de animale de pe carosabil, intervenția la accidente rutiere, balizarea autovehiculelor rămase în pană etc). De asemenea, ISU județene au nevoie în nenumărate rânduri de drumari, pentru a asigura circulația în condiții de siguranță (după evenimente rutiere, înzăpeziri etc.). Ca urmare eprezentanții sectoarelor de drum care intervin trebuie să fie înștiințați în regim de urgență după apelurile oamenilor la numărul 112, pentru semnalarea accidentelor rutiere sau incidente pe drumurile naționale și autostrăzi”, au anunțat sindicaliștii.

Aceștia mai spun că măsura este benefică nu doar pentru drumari, ci și pentru participanții la trafic, deoarece șoselele ar fi eliberate mai rapid de resturile apărute în urma accidentelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.