Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drumurile au fost blocate în zeci de regiuni din Franța, din cauza protestelor

world riots, facebook
proteste franța,

Transportatorii au blocat sâmbătă drumurile în aproximativ zece regiuni din Franța pentru a protesta împotriva reducerii scutirilor de taxe pe caburanţi, în timp ce serviciile de tren și metrou au fost puternic perturbate de o grevă împotriva reformei pensiilor, potrivit Reuters, potrivit Mediafax.

La Paris, au existat confruntări cu poliția în zona Denfert Rochereau întrucât câteva sute de protestatari „vestele galbene” și-au continuat demonstrațiile săptămânale, dar au fost relativ puţini în comparație cu săptămânile anterioare, deoarece greva transportatorilor le-a îngreunat drumul spre capitală.

Presiunea mișcării vestelor galbene împotriva creşterii preţurilor și a protestelor sindicale împotriva reformei pensiilor reprezintă o provocare majoră pentru eforturile președintelui Emmanuel Macron de a echilibra bugetul de stat și de a introduce o legislație mai ecologică în a doua jumătate a mandatului său.

Citește și: Veste BOMBĂ cu privire la modificarea contractelor individuale de muncă !

Federația de autocamioane Otre (Organisation des Transporteurs Routiers Européens) a anunţat că s-a opus creșterii taxelor la ccarburanţi pentru vehiculele comerciale din proiectul de buget pe 2020.

"Mișcarea noastră este o mișcare de furie împotriva pedepsei fiscale continue asupra transportului rutier pe care nu o mai putem tolera", a declarat Alexis Gibergues, președintele Otre din regiunea Ile-de-France din jurul Parisului, pentru televiziunea LCI.

Gibergues a declarat că transportatorii nu vizează centrul orașului deocamdată, dar acest lucru s-ar putea schimba dacă guvernul nu răspunde.

Televiziunea franceză a arătat imagini cu camioane care blochează autostrăzile în mai multe regiuni ale țării, inclusiv Ile-de-France.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.