Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DSP a amendat Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ cu 34.000 lei pentru infecţii nosocomiale

fiercehealthcare.com
spital medici doctori internat

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a amendat Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ cu 34.000 lei, în urma unor controale care vizau existenţa infecţiilor nosocomiale.

Potrivit unui comunicat de presă al DSP Neamţ remis, miercuri, AGERPRES, verificările au venit în urma raportării, în luna octombrie, a unor cazuri de infecţii asociate asistenţei medicale cu Acinetobacter, la nivelul secţiei ATI a spitalului.

"O echipă formată din medici epidemiologi şi de laborator din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ şi din cadrul Centrului Regional de Sănătate Publică Iaşi s-a deplasat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ pentru investigaţii epidemiologice şi microbiologice. Inspectorii sanitari din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică au efectuat, în paralel, o acţiune de control şi pentru neconformităţile constatate au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 34.000 lei", precizează comunicatul de presă al DSP Neamţ.

Inspectorii sanitari au dispus mai multe măsuri de remediere a neconformităţilor constatate, urmând să efectueze noi controale pentru reverificarea situaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.