DSP a închis restaurantul şi a amendat complexul turistic în care a apărut focarul de TIA în tabăra de copii

Autor: Cătălin Lupășteanu

Publicat: 28-06-2023

Actualizat: 28-06-2023

Article thumbnail

Sursă foto: Il Sole 24

Restaurantul complexului turistic din Cheile Grădiştei-Moieciu în care a apărut, marţi, un focar de toxiinfecţie alimentară (TIA) la copiii ce se aflau acolo în tabără a fost închis temporar, iar societatea care deţine unitatea turistică a fost amendată cu 2.000 de lei, a anunţat, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, în prezent, din cei 30 de copii transportaţi la spitalele din municipiul Braşov şi oraşul Zărneşti, mai sunt încă internaţi 11 minori, cu simptomatologie digestivă uşoară.

"La ora controlului s-au constatat o serie de deficienţe de ordin funcţional (depozitare materie primă necorespunzătoare în unele spaţii, substanţe dezinfectante în cantităţi insuficiente, nerespectarea procedurilor în sistemul HACCP privind autocontrolul)", a precizat DSP Braşov.

Inspectorii care au efectuat controlul au recoltat probe alimentare şi din materiile prime, teste de sanitaţie de pe suprafeţele de lucru, veselă, mâinile personalului, au luat probe de apă potabilă, care va fi analizată inclusiv microbiologic. Totodată, DSP a dat termen imediat pentru dezinfectarea suprafeţelor de lucru şi a veselei din restaurant.

De asemenea, se efectuează examene coprobacteriologice şi exudate nasofaringiene pentru întreg personalul.

În complexul de la Cheile Grădiştei se aflau în tabără 200 de persoane, copii cu vârste între 8 şi 13 ani şi personal didactic. Aceştia s-au cazat în complexul turistic duminică şi urmau să stea până sâmbătă.

Google News
Explorează subiectul
Comentează
Articole Similare
Parteneri