Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DSP anunță creșterea numărului de cazuri noi de tuberculoză în judeţul Vaslui

Radu Pop
tuberculoza

Numărul cazurilor noi de tuberculoză a crescut în primul semestru al anului în curs faţă de perioada similară a lui 2021, în primele şase luni ale acestui an fiind înregistrate 108 cazuri noi de TBC, în timp ce în prima jumătate a anului 2021 au intrat în evidenţa autorităţilor sanitare din judeţ un număr de 85 de persoane cu tuberculoză, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, dintre cele 108 cazuri noi de tuberculoză, patru au fost la copii cu vârsta mai mică de 14 ani, iar ponderea îmbolnăvirilor s-a înregistrat în mediul rural, unde au fost semnalate 76 de cazuri.

"Persoanele cu simptome sugestive pentru diagnosticul de tuberculoză trebuie să se adreseze medicului de familie pentru trimitere la control de specialitate sau medicului specialist din Dispensarul de Pneumoftiziologie. Unităţile sanitare cu paturi asigură diagnosticul şi tratamentul pacienţilor cu tuberculoză, respectiv izolarea cazurilor până la negativarea acestora. Programul Naţional de prevenire, supraveghere şi control al tuberculozei se derulează prin Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui şi Spitalul Municipal de Urgenţă 'E. Beldiman' Bârlad. Tratamentul tuberculozei este gratuit pentru toţi pacienţii, iar medicamentele antituberculoase sunt furnizate atât pentru spitale, cât şi pentru dispensarele de pneumoftiziologie, prin farmacii cu circuit închis", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Toplicianu.

La sfârşitul semestrului I al acestui an erau în evidenţă la nivelul judeţului Vaslui un număr de 174 persoane cu tuberculoză, dintre care 125 sunt în mediul rural.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.