Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DSP învață fetele cum să facă sex în județul cu cele mai multe mame minore și avorturi la adolescente

click sanatate
contact sexual

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui va derula la începutul lunii februarie o campanie de informare privind sănătatea reproducerii, finanţată de Ministerul Sănătăţii, anunță AGERPRES.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DSP Vaslui, campania "Sănătatea reproducerii - tu decizi ce este mai bine pentru tine!" va aduce în atenţia publică problematica sănătăţii reproducerii pentru adolescenţi şi femeile gravide şi are ca obiectiv creşterea nivelului de informare al acestora despre: contracepţie, importanţa planificării familiale, sănătatea în perioada sarcinii, avorturile şi complicaţiile acestora, bolile cu transmitere sexuală, mortalitatea maternă.

"Vor avea loc discuţii şi prezentări cu tema "Sănătatea reproducerii - tu decizi ce este mai bine pentru tine!", la Centrul Maternal Vaslui, pe data de 5 februarie, partener în campanie fiind Crucea Roşie Română - Filiala Vaslui. Persoanele care doresc să beneficieze de consiliere şi ajutor în a-şi alege metoda cea mai potrivită de contracepţie, a-şi îngriji sănătatea sexuală şi a-şi planifica, la un moment dat în viaţă, sarcinile pot apela la specialiştii din cadrul Cabinetului de Planificare Familială al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. De asemenea, reprezentanţii cabinetului de planificare familială consiliază cuplurile şi asupra pericolelor reprezentate de bolile cu transmitere sexuală, scopul planning-ului familial fiind acela de a îmbunătăţi calitatea vieţii, în general", precizează sursa citată.

Citește și: USR-PLUS face implozie: ‘Să-ți fie rușine, Claudiu Năsui. Și?’/ Adversarul lui Clotilde Armand, scos din joc pentru un angajament cu Securitatea!

La nivelul judeţului Vaslui, potrivit datelor statistice furnizate de DSP, în cursul anului 2020 au fost înregistrate 14 fete cu vârsta mai mică de 15 ani care au devenit mame, faţă de 13 în anul 2019, iar un un umăr de 354 de adolescente cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani au născut în cursul anului trecut, în timp de în 2019 numărul acesta a fost de 383.

În ceea ce priveşte întreruperile de sarcină la fete cu vârsta mai mică de 15 ani, în anul 2020 au fost trei cazuri, faţă de cinci în cursul anului 2019, iar la adolescente cu vârsta de până în 19 ani au fost 43 de cazuri în cursul anului trecut, cu 82 mai puţine faţă de anul 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.