Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DSP Vrancea solicită medicilor din Spitalul Judeţean să testeze pacienţii doar la recomandarea medicului infecţionist

Pinterest
coronavirus

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea solicită medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani să testeze pacienţii internaţi doar după ce aceştia au fost consultaţi de medicul infecţionist şi la recomandarea acestuia, în caz contrar, contravaloarea testului pentru COVID-19 urmând a fi achitată de medicul care a solicitat testarea.

"Vă solicităm să respectaţi Definiţiile de caz pentru sindromul respirator acut cu noul coronavirus COVID-19 conform recomandării Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus. Pentru toţi pacienţii internaţi în alte secţii decât Secţia de Boli Infecţioase se va recolta doar după consultul şi la recomandarea medicului infecţionist. Nerespectarea regulilor metodologice atrage după sine achitarea contravalorii efectuării testării de către medicul care a solicitat testarea", se arată într-o dispoziţie a DSP Vrancea către SJU Focşani.

Potrivit directorului adjunct al DSP Vrancea, Janina Lazăr, la SJU Focşani s-a observat un număr crescut de probe recoltate fără respectarea recomandărilor din metodologia de supraveghere pentru COVID-19, dar şi temporizarea actului medical în aşteptarea rezultatului testării.

"Conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, pacientului care nu se încadrează în definiţia de caz nu există motiv să i se recolteze test de COVID-19. Trebuie respectată metodologia. Nu poţi să condiţionezi actul medical de prezenţa unei testări negative pentru COVID-19. La SJU se recoltează tot ce se internează în spital, fără niciun fel de triere a pacienţilor, în acest fel fiind temporizat actul medical şi consultul. Pacientul nu intră în intervenţie chirurgicală de urgenţă până nu vine rezultatul testării. Metodologia prevede o prioritizare a testărilor pentru identificarea virusului SARS-CoV-2. Din acest punct de vedere e o problemă. Personalul medical este obligat să poarte echipament de protecţie şi să acorde îngrijiri pacientului care se prezintă în spital", a declarat, pentru AGERPRES, medicul Janina Lazăr.

Referitor la această situaţie, managerul SJU Focşani, Elena Codruţa Neagu, a declarat, pentru AGERPRES, că se va consulta cu medicii şi va da un răspuns DSP privind testarea pacienţilor care se internează în spital.

"Eu trebuie să îmi ascult medicii şi să mă consult cu ei, pentru că eu fac echipă împreună cu ei. Ne vom întâlni mâine (joi- n.red.) şi vom lua o decizie în acest sens", a precizat managerul SJU Focşani.

Potrivit acesteia, de la decizia DSP Vrancea de testare sunt exceptate, alături de Secţia de Boli Infecţioase, secţiile de Terapie Intensivă, Hematologie, Reumatologie, Pneumologie, Nefrologie şi Oncologie, care vor continua testarea pacienţilor, la fel ca până în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.