Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DSVSA Bistriţa-Năsăud apelează la metoda 'clientului misterios' pentru a depista patiserii neautorizaţi, promovaţi pe reţelele de socializare

prajituri

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud (DSVSA) au ajuns să apeleze la metoda "clientului misterios" pentru a depista persoanele care vând torturi şi prăjituri prin intermediul unor pagini de socializare, fără a fi autorizate în acest sens, a explicat miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, directorul acestei instituţii, Ioan Bogolin.

Recent, au fost făcute peste 20 de controale la astfel de patiseri care nu sunt certificaţi de DSVSA şi au fost aplicate sancţiuni, potrivit Agerpres.

"În luna trecută, am luat de pe site-uri informaţii şi am făcut aproximativ 26 de controale. Din păcate, nu de fiecare dată putem intra în gospodăriile, în casele respective, funcţionează ca persoane fizice. Uneori solicită, la nivel de laborator, buletine de analiză. Suntem de fiecare dată foarte atenţi, pentru că acele buletine de analiză se folosesc şi în scopul comercializării la nivelul unor restaurante. Din sancţiunile pe care le-am dat, parte din ele sunt şi pentru aceste cazuri. (...) Am mers şi pe varianta "clientului misterios", am comandat noi un anumit preparat şi l-am găsit, dar şi acolo am întâmpinat probleme, că nu mai vrea să dea buletinul. Doar aşa, prin intermediul "clientului misterios", am ajuns la concretizarea unor astfel de situaţii", a explicat şeful DSVSA Bistriţa-Năsăud.

Potrivit lui Ioan Bogolin, cele mai multe astfel de cazuri au fost identificate în zona oraşelor Beclean şi Năsăud, dar şi în municipiul Bistriţa.

Ca urmare a controalelor premergătoare sărbătorilor pascale, efectuate de DSVSA, inspectorii au aplicat 61 de amenzi în cuantum total de peste 186.000 de lei şi două avertismente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.