Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DSVSA, veşti proaşte de Paşte: Este interzisă comercializarea cărnii de miel direct de la stână sau gospodărie

F. P.
miel

Mieii pot fi sacrificați în gospodăriile populației doar pentru consumul propriu. Veterinarii avertizează că animalele tăiate în perioada sărbătorilor Pascale, și nu numai, nu pot fi vândute pentru pentru consum public direct din gospodăria proprie sau de la stână.

„Sacrificarea mieilor și consumul cărnii de miel în gospodăria/curtea cetățeanului nu intră sub incidența legislației comunitare. În schimb, este interzisă comercializarea cărnii de miel pentru consum public, direct din gospodăria proprie”, au transmis reprezentanții DSVSA Bacău, potrivit agrointel.ro.

Potrivit sursei citate, crotaliile provenite de la caprinele și ovinele sacrificate în gospodăria proprie trebuie predate medicului veterinar din localitate, în termen de 7 zile de la sacrificare.

Crescătorii de animale care vor să vândă miei pentru masa de Paște sunt obligați să-i sacrifice un abator autorizat în acest sens. Astfel, oierii nu mai pot să vândă mieii în viu și tăiați direct de la fermă, așa cum au primit derogare anul trecut în perioada sărbătorilor Pascale. La acest moment nu sunt informații privind vreo eventuală derogare privind sacrificarea și comercializarea animalelor direct din fermă, așa ca acum un an.

Sursa citată mai precizează că va fi interzis transportul mieilor destinați tăierii, proveniți din zonele unde s-au impus restricții din cauza confirmării unui focar de pestă porcină africană (PPA) la porcii domestici. De altfel, nicio altă specie de animal domestic nu poate pătrunde în exploatație, nici nu poate ieși din aceasta sau din zona de supraveghere.

„Având în vedere situația epidemiologică la nivelul județului Bacău în direcția pestei porcine africane (PPA), se vor respecta cu strictețe cerințele sanitare veterinare privind mișcarea porcinelor și a altor specii de animale”, avertizează reprezentanții DSVSA Bacău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.