Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Dușmanul de moarte' al lui Erdogan RĂBUFNEȘTE. Ce acuzații aduce Turciei

Fethullah Gülen

Predicatorul turc Fethullah Gülen, acuzat de regimul de la Ankara că a orchestrat lovitura de stat eşuată din 15 iulie din Turcia, a denunţat joi mandatul de arestare emis pe numele său de guvernul turc şi a estimat că este vorba despre un nou exemplu al autoritarismului preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, informează Reuters, citat de agerpres.ro

''Este bine-cunoscut faptul că în Turcia instanţele nu dispun de independenţă judiciară, aşa încât acest mandat este încă un exemplu al orientării preşedintelui Erdogan spre autoritarism şi al îndepărtării sale de democraţie'', a spus Gülen.

Până la urmă s-a aflat: El e miliardarul care a comandat spionarea Laurei Codruţa Kovesi


Un tribunal din Istanbul a emis joi un mandat de arestare împotriva predicatorului Fethullah Gülen. În mandatul de arestare, fostul imam este acuzat că "a ordonat tentativa de lovitură de stat de la 15 iulie", care a creat un vid de putere timp de câteva ore şi a dus la moartea a 272 de persoane. Aceste demers a deschis calea unei solicitări formale adresate SUA pentru extrădarea lui Gülen, pe care preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan îl consideră duşmanul său.

Traian Băsescu cutremură SRI și vorbește despre ȘANTAJ: 'Florian Coldea voia să mă țină agățat'


Cei mai înalţi responsabili din Turcia au cerut deja de mai multe ori Statelor Unite extrădarea 'teroristului' Gülen. SUA au solicitat Ankarei să furnizeze probe privind implicarea lui Gülen în tentativa de răsturnare a puterii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.