Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dubla lui McTominay a produs surpriza serii în preliminariile de calificare la Euro 2024

Euro 2024

Scoțianul Scott McTominay a marcat marți seara o dublă, surprinzând o echipă a Spaniei mult schimbată și obținând pentru Scoția o victorie meritată cu 2-0. A fost surpriza serii în preliminariile de calificare la Euro 2024, scoțienii obținând pe Hampden Park a doua victorie în startul campaniei.

Victoria a fost prima obținută de scoțieni în fața adversarilor lor iberici din 1984 și le-a asigurat poziția de lider al Grupei A cu șase puncte din două meciuri, în timp ce Spania, ocupanta locului doi, are trei puncte.

A fost prima înfrângere a Spaniei într-un meci de calificare la Euro de la înfrângerea în Slovacia în 2014, de atunci ibericii câștigând 17 din cele 19 meciuri disputate.

De asemenea, McTominay a marcat de două ori venind de pe bancă, în victoria cu 3-0 în fața Ciprului sâmbătă și a fost decisiv în succesul de marți care va rămâne cu siguranță în istoria naționalei Scoției.

"Ne-am descurcat foarte, foarte bine", a declarat McTominay pentru Viaplay. "Știam că vor avea o mulțime de mingi, iar managerul a spus să fim clinici atunci când avem oportunități.

"Toată lumea a făcut asta, aruncându-se asupra oricărei mingi, făcând jocul lent. Este dificil, dar uneori așa trebuie să fie. Când câștigi, trebuie să faci lucruri de genul acesta.

"Managerul a spus că aceasta este șansa noastră de a crea moșteniri ca jucători scoțieni și acestea sunt nopțile peste 20, 30 de ani pe care oamenii și le amintesc."

Noul selecționer al Spaniei, Luis de la Fuente, a făcut opt schimbări față de echipa care a învins Norvegia cu 3-0 la Malaga în weekend și asta s-a văzut.

McTominay a profitat de o alunecare a lui Pedro Porro pentru a înscrie primul său gol. Andy Robertson a ajuns în posesia mingii în careu și l-a servit pe McTominay, care a deschis scorul încă din minutul 7. Tot în minutul 7, dat al reprizei secunde, a majorat la 2-0, după ce a ajuns la capătul unei centrări lui Kieran Tierney.

De la Fuente l-a introdus în echipa de start pe atacantul Joselu, în vârstă de 33 de ani, care a lovit bara transversală cu o lovitură de cap la mijlocul primei reprize.

Scoția ar fi putut marca al treilea gol, dar Lyndon Dykes a trimis un șut puțin peste bară. Ryan Christie a irosit și el o mare ocazie cu un șut pe lângă poartă, în prima repriză.

Presingul echipei locale a fost excelent, forțând Spania să comită erori, în timp ce oaspeții păreau hotărâți să treacă pentru a scăpa de probleme, dar nu au făcut decât să se afunde și mai mult în ele.

Norvegia, ocupanta locului al treilea, a remizat în deplasare cu Georgia, scor 1-1, în celălalt meci de marți din Grupa A, ambele echipe având un punct în fața Ciprului, care are două înfrângeri..

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.