Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Duel rusesc la ATP Finals - Rublev îl învinge pe Medvedev în debutul Grupei Roșii

www.tennisworldusa.org
Andrei Rublev

Confruntare 100 rusească în primul meci de simplu al Grupei Roși la ATP Finals de la Torino. Andrey Rublev (7 ATP) s-a impus luni în primul său meci în competiție în fața compatriotului Daniil Medvedev (5 ATP), obținând o victorie dramatică în trei seturi, după mai bine de două ore și jumătate, anunță Mediafax.

Într-o confruntare palpitantă, Rublev și-a revenit după ce a irosit șapte mingi de set în primul act, pierdut, pentru a trece apoi peste dezamăgire și a obține o victorie categorică cu 6-7(7), 6-3, 7-6(7) la a cincea minge de meci din setul decisiv.

Jucătorul în vârstă de 25 de ani a fost în cea mai bună formă a sa, mai ales la loviturile de forehand, împotriva celui de-al patrulea favorit, în meciul de deschidere din Grupa Roșie. El a reușit 25 de lovituri câștigătoare în seturile doi și trei, penetrând apărarea lui Medvedev cu loviturile sale plate și precise, în condițiile unui teren acoperit foarte rapid.

"În tie-break-ul final, schimburile pe care le-am avut acolo au fost nebunești. În ultimul raliu, am avut nu știu, 30 de lovituri (37 n.r.)? Deja aveam ceva crampe, dar mă gândeam „Încă una, încă una”. Trebuie să continui să joci. Cu siguranță și el a simțit la fel, așa că, dacă ai șansa, continuă să joci, încearcă". În cele din urmă am reușit să câștig".

Rublev a căzut la podea încântat după victoria sa în două ore și 31 de minute. Cuaceastă victorie, Rublev a ajuns la 2-4 în seria ATP Head2Head împotriva lui Medvedev.

Rublev îi va înfrunta și pe Stefanos Tsitsipas și Novak Djokovic în Grupa Roșie, grecul urmând să se confrunte cu sârbul în sesiunea de noapte de luni.

Al șaselea favorit încearcă să își regăsească cea mai bună formă la Torino, după ce a suferit eliminări în turul doi la Viena și Paris. La începutul acestui an, numărul 7 mondial a ridicat trofee la nivel de turneu la Marsilia, Dubai, Belgrad și Gijon.

Medvedev s-a dovedit greu de oprit la ATP Finals în ultimii ani, câștigând titlul în 2020, înainte de a avansa până în finală anul trecut. Cu toate acestea, jucătorul în vârstă de 26 de ani a avut dificultăți în a-și găsi consistența împotriva lui Rublev, al șaselea favorit forțându-l pe Medvedev să greșească cu agresivitatea sa pe linia de fund.

Medvedev își propune să devină săptămâna aceasta al 11-lea jucător care câștigă mai mult de un titlu ATP Finals. În 2020, el l-a învins pe Dominic Thiem într-un thriller de trei seturi pentru a câștiga cel mai important titlu al carierei sale la acea vreme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.