Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dughin nu crede că el a fost ținta atentatului în care a murit fiica sa: A murit 'pentru ideea rusă, pentru ideea religioasă, pentru ideea ortodoxă'

pressone.ro
Aleksandr Dughin

Filosoful și analistul politic Aleksandr Dughin a vorbit la o televiziune rusă despre motivele care au stat la baza uciderii fiicei sale, Daria.

"Pentru ideea rusă, pentru ideea religioasă, pentru ideea ortodoxă, pentru ideea de stat, pentru protecția poporului nostru, a statului nostru", a spus Dughin, potrivit Ria Novosti, răspunzând la o întrebare despre motivul pentru care fiica sa a fost ucisă. Dughin a mai spus că Daria a fost ținta ucigașilor, nu el.

Mașina în care se afla Daria Dughina a fost aruncată în aer pe 20 august pe autostrada Mozhaiskoye din regiunea Moscova. Decedata se întorcea de la festivalul „Tradiția” cu mașina pe care tatăl ei intenționa să o conducă. FSB a declarat ulterior că explozia a fost planificată de serviciile speciale ucrainene și că autorul crimei a fost cetățeanul ucrainean Natalia Vovk.

În timpul ceremoniei de adio, Dughin a spus că fiica sa Daria "a murit pentru Rusia și în numele victoriei".

"Ea ar fi avut o singură dorință: nu vă amintiți de mine, nu mă glorificați, luptați pentru marea noastră țară, apărați credința noastră ortodoxă, iubiți poporul rus, pentru că ea a murit pentru popor, pentru Rusia pe front", a declarat tatăl jurnalistei.

De asemenea, el a precizat că fiica sa ar fi fost mulțumită de decorația „Ordinul pentru curaj” care i-a fost acordată de președintele Vladimir Putin.

Dughin este un politolog rus controversat. Considerat de unii din Occident ca fiind „creierul lui Putin” sau „filosoful lui Putin", Dughin este considerat de unii ca fiind creierul din spatele anexării Crimeei de către Rusia, ca parte a pledoariei lui Dughin pentru ca Ucraina să devină „un sector pur administrativ al statului centralizat rus”, pe care îl numește Noua Rusie. De asemenea, se crede că Dughin a pus bazele ideologice pentru invazia rusă a Ucrainei în 2022. Dughin pledează pentru un Imperiu rus totalitar iliberal care să controleze continentul eurasiatic de la Dublin la Vladivostok pentru a sfida America și „atlantismul”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.