Dulcele care sfidează orice limită, inventat în România: Pralina cu zeamă de varză și lapte stricat, un probiotic natural și surprinzător

Autor: Nicoleta Nicolau

Publicat: 22-03-2025 01:01

Actualizat: 22-03-2025 03:01

Article thumbnail

Sursă foto: AI

O pralina-probiotic creată dintr-o combinație inedită de zeamă de varză și lapte fermentat promite să schimbe percepția asupra deserturilor dulci. Această invenție neconvențională va putea fi degustată în acest weekend la Sala Palatului din București, unde ciocolatierii români își expun cele mai neobișnuite creații.

 

Pralina cu probiotice nu este singura surpriză: ciocolata explozivă, sculpturile din ciocolată și figurinele tematice aduc o experiență inedită iubitorilor de ciocolată.

Potrivit organizatorilor, cele trei zile de târg ( 21 -23 martie ) vor fi animate de ateliere practice şi demonstraţii la care se poate participa gratuit. Astfel, vizitatorii vor putea învăţa cum se fac pralinele, procesul bean-to-bar (de la bob de cacao la tabletă, n.r.), sculpturi şi figurine tematice.

"Realitatea este că ciocolata românească este spectaculoasă, atât din punct de vedere al lucrării estetice, cât şi atunci când vorbim de gust şi de sănătate. Peste 50% dintre expozanţi aduc în expoziţie produse sănătoase, printre care şi pralina-probiotic, făcută cu zeamă de varză şi lapte fermentat de unul dintre cei mai talentaţi şi premiaţi ciocolatieri români", susţine Adina Istrate, organizator al evenimentului, potrivit Agerpres.

Ciocolata explozivă și colecția de bomboane cu alge


De asemenea, ciocolatierii vor aduce, pe lângă gusturi inedite, şi multe figurine şi statui din ciocolată făcute cu o iscusinţă, iar în premieră va putea fi degustată şi ciocolata explozivă precum şi ciocolatele Carpaţi şi Dunărea, care au detronat ciocolata Dubai, potrivit organizatorilor.

Nu vor lipsi colecţiile de ouă de Paşti din ciocolată şi figurine tematice, praline Sakura cu flori de cireş, colecţii cu flori de primăvară sau colecţia dedicata Japoniei cu alge miso.

Conform sursei citate, vizitatorii târgului vor găsi şi ciocolată de post.

În România, consumul de ciocolată a crescut semnificativ în ultimii ani, iar producția locală începe să câștige teren, deși majoritatea ciocolatei de pe piață provine din import. În 2023, consumul de ciocolată premium a explodat, înregistrând o creștere de peste 50%.

Evenimentul oferă și ateliere interactive, unde pasionații pot învăța procesul de fabricare a ciocolatei, de la bobul de cacao până la tableta finală. Târgul va fi deschis de vineri până duminică, iar vizitatorii vor putea explora atât produse tradiționale, cât și inovații spectaculoase din lumea ciocolatei.

Google News
Comentează
Articole Similare
Parteneri