Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Duma de Stat a Rusiei ar putea vota pentru înrolarea în armată a cetăţenilor ruşi de peste 40 de ani

editiadedimineata.ro
armata militari soldati

Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, a anunţat, vineri, că va lua în considerare un proiect de lege care să permită cetăţenilor ruşi de peste 40 de ani şi cetăţenilor străini de peste 30 de ani să se înroleze în armată, relatează Reuters. În prezent, doar cetăţenii ruşi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 40 de ani, precum şi străinii cu vârsta între 18 şi 30 de ani se pot înrola în armată.

Duma de Stat a precizat că proiectul de lege propus va facilita recrutarea medicilor civili, inginerilor şi specialiştilor în operaţiuni şi comunicaţii.

Această decizie va permite armatei să folosească abilităţile militare ale profesioniştilor trecuţi de 40 de ani, potrivit site-ului Dumei. ”În ceea ce priveşte utilizarea armelor de înaltă precizie, operarea armelor şi a echipamentelor militare, sunt necesari specialişti cu înaltă pregătire militară. Experienţa ne arată că militarii capătă această pregătire până la vârsta de 40-45 de ani”, se mai menţionează pe site-ul Dumei.

Rusia a suferit eşecuri uriaşe şi pierderi grele în războiul care durează deja de 86 de zile în Ucraina, unde ucrainenii au mobilizat practic toţi bărbaţii adulţi. În pofida faptului că a preluat controlul deplin asupra ruinelor din Mariupol, Moscova rămâne departe de obiectivul său de a ocupa întreaga regiune Donbas din estul Ucrainei.

”E clar că ruşii au întâmpinat probleme. Aceasta este cea mai recentă încercare de a aborda deficitul de forţă de muncă fără a alarma propria populaţie. Însă, este din ce în ce mai dificil pentru Kremlin să-şi ascundă eşecurile în Ucraina”, a declarat generalul american Ben Hodges, actual pensionar şi fost comandant al forţelor armatei americane în Europa.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat vineri că Rusia urmează să formeze 12 noi baze militare în vestul ţării ca răspuns la ameninţările tot mai mari din acea regiune, invocând cererile de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.