Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Duminică au loc alegeri parlamentare în Finlanda

finlanda

Duminică au loc alegeri parlamentare în Finlanda, iar sondajele de opinie de până acum arată că actuala coaliție de centru-dreapta, aflată la putere, ar urma să fie învinsă, în timp ce formațiunile de extremă dreapta câștigă teren, informează France 24 preluat de mediafax.

Vezi și: Ce s-a întâmplat, de fapt, cu DOCUMENTELE SECRETE cu care a părăsit țara ultimul român condamnat la moarte

Partidul Finlandezilor, de extremă dreapta, condus de europarlamentarul Jussi Halla-aho, a înregistrat o creștere a intențiilor de vot în ultimele luni, ca urmare a campaniei anti-imigrație prin care i-a îndemnat pe cetățeni să „voteze pentru granițe”.

Partidul Social Democrat, condus de Antti Rinne, conduce în sondaje, cu 19% din intențiile de vot. Acest partid a dus o campanie îndreptată împotriva măsurilor de austeritate implementate de premierul Juha Sipila (Partidul de Centru) și de ministrul său de Finanțe, Petteri Orpo.

Potrivit estimărilor, niciun partid nu va obține mai mult de 20 de procente. În acest caz, negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare vor fi foarte dificile, mai ales în condițiile în care marile partide s-au declarat rezervate față de ideea de a forma o coaliție cu Partidul Finlandezilor, formațiune care a migrat puternic spre dreapta după ce Halla-alo a devenit președintele acesteia, în 2017.

Imigrația a devenit o temă majoră de campanie în ultima perioadă, cu toate că Finlanda este una dintre cele mai omogene țări europene din punct de vedere etnic, imigranții reprezentând doar 6,6% din populație. În ianuarie, în urma unui scandal iscat în jurul unor abuzuri sexuale comise de bărbați străini, popularitatea Partidului Finlandezilor a început să crească, după ce formațiunea a promis că va reduce drastic imigrația și va înăspri condițiile de acordare a azilului.

Secțiile de votare se deschid la ora locală 9:00 (9:00, ora României) și se închid la ora 20:00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.