Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Duminica Familiilor Creștine parohiile Livorno și Roma – Torre Angela, serbată românește

basilica.ro
copii pregatire masa livorno roma

Familiile române de la două parohii din diaspora au serbat Duminica Familiilor Creștine prin activități cu copiii și o cununie realizată în cadrul Sfintei Liturghii din Duminica Femeilor Mironosițe, conform basilica.ro

La Roma – Torre Angela, ziua a fost marcată prin oficierea, în cadrul Sfintei Liturghii, a Sfintei Taine a Cununiei pentru o familie de tineri activi în viața Bisericii.

Părintele Paroh Gabriel Apopei a vorbit în omilia sa despre cum se oficiau cununiile în primele veacuri creștine și despre binecuvântarea pe care o primesc mirii prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos ca izvor al iubirii adevărate.

Duminica s-a încheiat la Torre Angela cu rugăciuni pentru părinți și poezii recitate de copiii din grupele de cateheză.

Parohia Livorno a organizat în Duminica Familiilor Creștine un moment festiv cu cele trei grupe de copii Nepsis. Familiile copiilor au primit diplome de apreciere pentru activitatea celor mici la atelierele parohiei.

În cadrul acestora, copiii au creat obiecte artizanale și dulciuri, cu ajutorul cărora s-au strâns fonduri pentru acțiuni caritabile.

Fondurile obținute au ajutat la susținerea financiară a familiilor nevoiașe din comunitate și la adopția de la distanță a doi vârstnici în cadrul proiectului „Toiagul nădejdii”, prin care Episcopia Italiei ajută bătrâni din România și Republica Moldova.

Diplomele de apreciere destinate familiilor reprezintă un omagiu pentru părinții care și-au călăuzit copiii către Biserică și lucrarea binelui.

Parohia din Livorno are hramul „Sfântul Paisie de la Neamț” și este păstorită de Părintele Paroh Ciprian Calfa, iar Parohia Roma – Torre Angela are hramul Sf. Ier. Grigorie cel Mare al Romei.

Datele de contact ale fiecărei parohii ortodoxe românești din Episcopia Italiei se găsesc pe harta interactivă de pe site-ul eparhiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.