Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Duminica Tomii - Arhiepiscopul Ioachim a vorbit despre credință ca tezaur spiritual transmis din generație în generație

doxologia.ro
Părinţi Ioachim şi Ana

Părintele Arhiepiscop Ioachim a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Roman. În omilia sa, ierarhul a vorbit despre lecția pe care ne-o oferă Biserica în Duminica Sfântului Apostol Toma și a adăugat că tezaurul credinței trebuie păstrat și transmis mai departe, notează Basilica.ro.

Arhiepiscopul a afirmat că fiecare creștin trebuie să aibă nădejde puternică în Dumnezeu, mai presus de limitările pur umane: „Toma ne spune că actul de credință nu este ușor, căci în mod natural suntem neîncrezători”.

Chiar dacă acum pare simplu să ai credință, a spus ierarhul, în societatea actuală „s-a răspândit necredința… chiar s-a ajuns până acolo încât sunt considerați nebuni cei credincioși”.

El a vorbit despre credință ca dar sfânt primit în Biserică, ce trebuie păstrat și transmis ca tezaur de mare preț generației următoare: „Dacă noi, credincioșii, realizăm că am primit credința noastră ca un dar de la Dumnezeu, atunci facem cu toții parte din aceeași categorie cu apostolii. Acțiunea noastră în har se reunește cu cea a fondatorilor Bisericii”.

„Biserica tuturor timpurilor se regăsește astfel refăcută în Unicul, dar și unica bucurie a lui Dumnezeu: credința noastră! Iar dificultatea noastră de a crede, cum a fost și în cazul lui Toma, se regăsește ea însăși ca semn, pentru toți cei în care, în mod tainic, darul lui Dumnezeu nu s-a transformat încă în act”, a încheiat în mod optimist arhiepiscopul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.