Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Duminică vor avea loc primele manevre militare comune între Rusia și Pakistan

militari soldati

Pakistanul şi Rusia vor efectua începând de duminică, pentru prima dată, manevre militare comune, a anunţat vineri armata pakistaneză, în contextul noilor tensiuni indo-pakistaneze, transmite AFP.

Exerciţiul, prevăzut de multă vreme, este văzut ca o apropiere pe plan militar între cele două state, care au semnat în 2014 un acord de cooperare în acest domeniu.

Citește și: EXCLUSIV STIRIPESURSE.RO anunță STIREA ANULUI în România: O mare televiziune se VINDE

'Un contingent al forţelor terestre ruse a sosit în Pakistan pentru primul exerciţiu comun ruso-pakistanez între 24 septembrie şi 10 octombrie 2016', a anunţat pe Twitter purtătorul de cuvânt al armatei pakistaneze, Asim Bajwa, fără alte precizări.

Potrivit analistului militar pakistanez Hasan Askari, aceste manevre 'demonstrează dorinţa Moscovei de a-şi extinde opţiunile în Asia de Sud', o consecinţă 'firească' în contextul apropierii dintre India şi SUA.

Joi, armata pakistaneză a început un exerciţiu intitulat 'Highmark', închizând mai multe porţiuni ale autostrăzilor care duc spre capitala Islamabad şi pe care urmează să aterizeze 'mai multe avioane' militare, în primul exerciţiu de acest fel din ultimii şase ani, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul forţelor de securitate.

Anterior, armata anunţase închiderea spaţiului aerian deasupra regiunii nordice Gilgit-Baltistan, învecinată cu Kashmir, anunță Agerpres.

Aceste manevre intervin într-un context de escaladare a tensiunilor între India şi Pakistan, două puteri nucleare, în urma unui atac comis duminică asupra unei baze din Kashmirul indian, atac soldat cu uciderea a 18 militari şi pentru care India acuză Pakistanul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.