Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dumitriţa Gliga (PSD Mureş): Se impune susţinerea producătorilor locali şi a firmelor româneşti

PSD
PSD sigla

Preşedintele PSD Mureş, deputatul Dumitriţa Gliga, consideră că este nevoie urgentă de asistenţă şi de acordarea de stimulente pentru relansarea activităţii economice din ţara noastră, în special în sectoarele direct productive, anunță AGERPRES.

"Avem nevoie urgent de asistenţă şi stimulente pentru relansarea activităţii economice din ţara noastră, care să pună accentul pe susţinerea firmelor româneşti, sau având capital majoritar românesc, în special cele din sectoarele direct productive. Dacă preocuparea pentru ajutorarea şi stimularea propriilor economii naţionale ocupă un loc central în toate celelalte state membre ale UE, în România nu se poate observa, din păcate, acelaşi lucru. Partenerii noştri europeni alocă un procent considerabil mai mare din PIB pentru susţinerea mediului de afaceri autohton, în condiţiile suspendării de către Bruxelles a aplicării Pactului de Stabilitate şi Creştere Economică (...) În acelaşi timp, pare că noi încurajăm, prin măsurile adoptate de Guvern, trimiterea în şomaj a zeci şi sute de mii de români, punându-i în imposibilitatea de a mai asigura minimum necesar pentru întreţinerea sau chiar pentru asigurarea subzistenţei familiilor lor", a declarat, pentru AGERPRES, deputatul Dumitriţa Gliga.

Potrivit deputatului PSD, în anul care a trecut de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, întreaga societate românească a fost grav afectată de măsurile restrictive adoptate de autorităţi, pentru combaterea crizei epidemiologice.

"Dar, prin comparaţie cu alte ţări europene, maniera de gestionare a crizei la nivel naţional s-a depărtat şi se depărtează în mod periculos de bunele practici în domeniu, în special în ceea ce priveşte politicile de susţinere a mediului de afaceri autohton. (...) Devine din ce în ce mai evident faptul că, până la această oră, Guvernul nu a fost interesat sau, pur şi simplu, nu a fost capabil să elaboreze o strategie articulată pentru relansarea activităţii economice din ţara noastră, care să pună accentul pe susţinerea firmelor româneşti şi pe capitalul autohton din sectoarele direct productive ale economiei. În acelaşi timp, constatăm cu stupoare că, în condiţiile noilor restricţii anunţate şi a intensificării crizei sanitare, eventualele măsuri de asistenţă financiară, precum şi stimulentele fiscale de care mediul de afaceri românesc are atâta nevoie, se lasă aşteptate", a afirmat deputatul PSD Mureş.

Citește și: Noi MĂRTURII despre crimele de la spitalul din Sibiu: Angajații ATI mizau pe internații fără aparținător

Dumitriţa Gliga a susţinut că nici pentru industria turistică din România nu există măsuri compensatorii şi că prin suspendarea voucherelor de vacanţă şi condiţiile de funcţionare a sectorului HORECA, în care activează aproape jumătate de milion de români, "putem concluziona că Guvernul pune serios sub semnul întrebării supravieţuirea acestui sector esenţial relansării economiei româneşti".

"Toată această lipsă flagrantă de reacţie a guvernanţilor în raport cu nevoile mediului de afaceri a avut, din păcate, un impact negativ atât asupra firmelor româneşti care încă produc, cât şi asupra situaţiei pieţei de muncă din ţara noastră. De aceea, mă întreb şi vă întreb stimaţi colegi: oare de ce se lasă aşteptată o strategie concretă a Guvernului pentru susţinerea capitalului autohton şi înfiinţarea de noi locuri de muncă şi de ce pare din ce în ce mai mult în fiecare zi, că executivul nostru nu urmăreşte o relansare economică reală", a arătat deputatul PSD Dumitriţa Gliga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.