Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dumitru Buzatu dezvăluie planurile PSD - Restructurarea nu e planul B, e un plan legal

curentul.info
dumitru buzatu

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat marți că PSD va merge, cel mai probabil, pe varianta restructurării Guvernului, în urma deciziei președintelui Klaus Iohannis de a refuza miniștrii propuși, afirmând că nu este exclus să fie și un șantaj la parlamentari pentru blocaj în Parlament potrivit mediafax.

"Planul B nu e planul B , ci unul legal, de restructurare a guvernului în condițiile în care președintele refuză remanierea. Va căuta toate variantele posibile pentru a le împiedica. Să nu ne înșelăm. Președintele spune asta gândindu-se că va găsi ceva poate chiar să șantajeze indivizi care au calitatea de deputați pentru ca coaliția să nu poate vota restructurarea", a declarat Dumitru Buzatu, pentru Digi24.

Întrebat dacă PSD va merge pe varianta restructurării, Buzatu a completat: "Cum să facem altfel? Președintele, prin refuzul remanierii, ne pune în imposilitatea de a continua"'.

Întrebat cu privire la motivele care ar sta la baza refuzului de numire a celor trei miniștri propuși, liderul PSD Vaslui a afirmat ironic: "Propunerile nu sunt destul de înalte și trebuie 1,70 m ca să fii primit în miliție. Domnul Iohannis fiind mai vechi și-a însușit si acest criteriu. Nu știu dacă i-a măsurat. (...) Nu e guvernul lui, ci PSD-ALDE, important este să se guverneze țara".

CITEȘTE ȘI: Topul alimentelor bogate în fier. Fiecare celulă din organism depinde de acest mineral

Klaus Iohannis a anunțat marți că respinge propunerile făcute de premierul Viorica Dăncilă pentru înlocuirea a trei miniștri (Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero) și a afirmat că dacă Parlamentul ”încearcă” o restructurare guvernamentală, atunci ar fi vorba despre o ocolire a președintelui și va decide ce acțiuni juridice se impun.

”Deocamdată suntem în situația unei remanieri solicitate pe care tocmai am refuzat-o de principiu. Dacă în această fază, înainte să scriu eu vreun răspuns sau vreun decret, Parlamentul încearcă o restructurare, atunci vom vedea dacă vor reuși în Parlament, dar o astfel de încercare aș trata-o ca pe o încercare de a-l ocoli și vom vedea, împreună cu departamentul de specialitate ce acțiuni juridice s-ar impune atunci”, a mai spus Iohannis.

Propunerile de remaniere au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiției), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb și pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero. Demisiile Nataliei Intotero și a Rovanei Plumb vin ca urmare a candidaturii lor la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader, PSD a decis retragerea sprijinului politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.