Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dumitru Buzatu rămâne încă 24 de ore după gratii

7iasi.ro
arestat-dumitru-buzatu

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au amânat, joi, pentru a doua zi consecutiv, luarea unei decizii în cazul lui Dumitru Buzatu, după ce acesta a contestat mandatul de arestare preventivă, conform Agerpres.

Avocații lui Buzatu cer o măsură preventivă mai blândă pe motiv că este bolnav. „Buzatu e dependent de insulină, diabetic. M-am uitat în ochii domnului Dumitru Buzatu și nu am văzut vreo licărire să plece, să fugă", a declarat avocatul său, citat de observatornews.ro.

Instanţa din Iaşi urmează să dea soluţia cu privire la menţinerea mandatului de arestare sau punerea în libertate a lui Buzatu în cursul zilei de vineri.

„S-au finalizat dezbaterile în acest dosar. În cursul şedinţei de ieri (n.r. - miercuri), magistraţii judecători au decis practic reunirea celor două sesizări, cea cu privire la domnul expert Judele şi cea cu privire la domnul Buzatu, iar astăzi au pus concluzii cu privire la ambele situaţii. Urmează ca acest complet al Curţii de Apel să delibereze şi, în cursul zilei de mâine, să furnizeze o soluţie. Sigur că poate fi o soluţie de punere în libertate a domnului Buzatu sau poate fi o soluţie de menţinere a acestuia în stare de arest sau într-o altă formă de privare, o altă măsură preventivă", a afirmat avocatul lui Dumitru Buzatu, Daniel Atasiei.

Flagrantul și presupusa mită

Dumitru Buzatu a fost reţinut sâmbătă dimineaţă, după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant.

"În perioada 8 mai - 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (...) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii (plată facturilor). În context (...), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", preciza DNA.

Ulterior, tot în cursul zilei de sâmbătă, Tribunalul Vaslui a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Buzatu pentru luare de mită, însă acesta a contestat măsura luată de judecători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.