Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dumitru Chisăliţă, despre legea offshore: Mi se pare că nu am făcut un pas înainte cu această lege, ci, din contră, cam batem pasul pe loc

facebook.com
offshore

Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, a declarat joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre forma finală a legii offshore, decisă în coaliţie, că aşteaptă foarte mult să vadă care este părerea investitorilor care au activităţi de exploare a gazelor naturale în zona Marii Negre, pentru că i se pare că nu am făcut un pas înainte cu această lege ci din contră, cam bătem pasul pe loc, anunță news.ro.

Dumitru Chisăliţă a afirmat că sunt două aspecte care trebuie îmbunătăţite în lege, şi anume că nu se stimulează foarte mult partea de cercetare, pentru descoperirea de noi zăcăminte iar al doilea element important este că banii colectaţi din supraimpozit vor fi folosiţi pentru dezvoltarea reţelei de distribuţie a gazelor.

”Din păcate, ştim că acest combustibil este gândit la nivel europpean să asigure doar trecerea către altă formă de combustibil. Cred că noi dezvoltăm nişte investiţii pe care în curând va trebui să le oprim, nu cred că este bună o astfel de abordare”, a spus acesta, precizând că aceşti bani trebuiau folosiţi în reducerea pierderilor, în eficienţa locuinţelor, în folosirea energiei regenerabile.

”Adunăm nişte bani pe care îi dăm în reţele pe care peste câţiva ani de zile le închidem”, a mai spus Chisăliţă.

”Per total, eu aştept foarte mult să văd care este părerea investitorilor care au activităţi de exploare a gazelor naturale în zona Mării Negre, mi se pare că nu am făcut un pas înainte cu această lege ci din contră, cam bătem pasul pe loc. Sunt curios să văd opinia investitorilor” a mai declarat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.