Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economistul Ionuț Dumitru: Vom avea o cădere brutală în semestrul doi. Nu știm dacă am trecut de ce era mai greu

consiliul fiscal

Economistul-șef al Raiffeisen, Ionuț Dumitru, fost președinte al Consiliului Fiscal, a declarat vineri la Digi24 că este de așteptat ca economia românească să aibă o „cădere brutală” în semestrul doi.

„Evaluarile analistilor internationali este ca economia globala in sine va suferi un soc puternic. Evident ca Romania nu va face nota discordanta. Vom avea si noi o contractie. Estimam o scadere a PIB cu 7% anul acesta. Important este acum cat de repede isi vor reveni economiile dupa acest soc. A scazut foarte mult productia industriala, vanzarile cu amantului. In Romania, in semestrul doi vom avea o cadere brutala. Miza e cat de repede vom iese, cat de repede vom recupera. Miza acum este cat de repede ne revenim. Problema se pune cand iesim din groapă. Daca nu exista un val doi de contagiune, ce era mai greu economic am trecut. Dar nu aveam aceasta perspectiva. Am trecut de ce era mai greu sau nu?”, a declarat Ionuț Dumitru.

CITEȘTE ȘI: BREAKING - Comisia de la Veneţia a respins cererea Guvernului: Tudorel Toader rămâne membru titular (surse) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.