DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Dumitru Marius Cerghizan a fost numit administrator al Eparhiei de Cluj-Gherla, după moartea episcopului Florentin Crihălmeanu

Ca urmare a vacanței Scaunului Eparhial de Cluj-Gherla, în urma întoarcerii la Casa Tatălui Ceresc a Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu, conform cann. 219 – 232 CCEO, Preafericirea Sa Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, prin decretul nr. 931/19.01.2021 l-a numit pe Preacucernicul Părinte Dumitru Marius Cerghizan, din clerul Eparhiei de Cluj-Gherla, în funcția de Administrator al Eparhiei de Cluj-Gherla, potrivit catholica.ro.

Rugăm pe Domnul nostru Isus Cristos să însoțească în continuare, cu lucrarea divină a Spiritului Sfânt, pașii Preacucernicului Părinte Dumitru Marius Cerghizan, Administrator al Eparhiei de Cluj-Gherla, să îl lumineze și să îl binecuvânteze cu alese haruri cerești, pentru a putea împlini noua misiune cu vrednicie spre preamărirea lui Dumnezeu, binele Eparhiei noastre și mântuirea sufletelor. (semnează diacon Marius Cîmpean, cancelar eparhial)

Citește și: Anunțul Ministrului Sănătății! Încep demiterile: Vor exista schimbări peste tot

Părintele Dumitru Marius Cerghizan s-a născut la 8 septembrie 1976, în loc. Bistrița. A fost hirotonit diacon la 8 septembrie 2005, la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca, apoi a fost hirotonit preot, la 21 noiembrie 2006, în Catedrala „Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca, de către PS Florentin Crihălmeanu, Episcopul de Cluj-Gherla. A absolvit Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu” din Cluj-Napoca. A urmat, tot la Cluj, Institutul Teologic Greco-Catolic „Sf. Ioan Evanghelistul”. A continuat studiile la Roma, unde a obținut licența în teologie la Universitatea Pontificală „Urbaniana” și un masterat în doctrina socială a Bisericii la Universitatea Pontificală „Lateran”.

Citește și: Ilie Năstase a răbufnit după ce s-a scris că e în pragul falimentului:  Numai proștii spun asta

Este capelan al comunității „Bunavestire” al Congregației Surorilor Maicii Domnului, iar în trecut a fost administrator parohial al parohiei Corpadea unde, pe lângă îndeplinirea misiunii de păstor de suflete, a coordonat și lucrările de zidire a bisericii și a casei parohiale. De asemenea, a administrat o perioadă parohia Petea și aici contribuind la ridicarea noii biserici. În anul 2006, Preasfinția Sa Florentin i-a încredințat misiunea de secretar eparhial. A fost ales în structurile conducerii Eparhiei de Cluj-Gherla din anul 2012, iar în 2014 a fost numit în calitatea de consilier pastoral. Începând cu anul 2017 a îndeplinit cu dăruire misiunea de vicar cu preoții.

În 22 iunie 2020, i-a fost încredințată o nouă misiune, aceea de Vicar General al Eparhiei de Cluj-Gherla, pe care a îndeplinit-o cu credință, contribuind, alături de Episcopul eparhial, la bunul mers al vieții Eparhiei. În 19 ianuarie 2021, prin decretul nr. 931/19.01.2021, Preafericirea Sa Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, l-a numit pe Preacucernicul Părinte Dumitru Marius Cerghizan în funcția de Administrator al Eparhiei de Cluj-Gherla.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.