Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După 15 ani în UE, Predoiu nu crede că MCV e caduc: Nu există garanţia ridicării MCV prin adoptarea Legilor Justiţiei

Inquam Photos - George Călin
Inquam Cătălin Predoiu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a explicat, joi seară, că încheierea MCV şi rămânerea pe mecanismul Rule of Law, dar şi aderarea la Spaţiul Schengen sunt obiective fundamentale de ţară. Ministrul a precizat, însă, că nu există garanţia ridicării MCV prin adoptarea Legilor Justiţiei, neexistând o astfel de abordare în Guvern.

Cătălin Predoiu a vorbit, joi seară, într-un comunicat de presă, despre garanţia ridicării MCV şi trecerea la Rule of Law prin adoptarea Legilor Justiţiei.

„Nu există o astfel de abordare între Guvernul României şi Comisia Europeană. Există un raport pe care noi ni l-am asumat în cadrul MCV, odată cu aderarea României la UE. România şi-a asumat acest mecanism. În cadrul acestui raport, sunt o serie de obiective asumate de Guvern şi aprobate de Parlament, de dumneavoastră, repet, aprobate de Parlament. Guvernul este obligat să le urmărească”, a subliniat Predoiu.

Ministrul Justiţiei a adăugat că închiderea MCV şi aderarea la Spaţiul Schengen sunt obiective de ţară.

„Am menţionat doar două dintre ele – încheierea MCV şi rămânerea pe mecanismul Rule of Law – ca toate statele membre ale UE, şi aderarea la Spaţiul Schengen: sunt obiective fundamentale de ţară. Deci, Guvernul doreşte să le îndeplinească; nu ne cere nimeni, într-un fel sau altul ce să facem, este strategia Guvernului şi a Parlamentului, sub mandatul căruia lucrează Guvernul, să atingă aceste obiective. Din această strategie decurge procesul legislativ pe care dumneavoastră îl desfăşuraţi”, a mai transmis Predoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.