Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După 3 ani de la incendiul din Colectiv, procesul este tot la început: Instanța va stabili ce judecător va prelua dosarul după pensionarea lui Valeriu Terceanu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam mars colectiv

Un nou termen în procesul Colectiv a  fost stabilit pentru luni, urmând ca un judecător al Tribunalului București să preia cauza după pensionarea celui care judeca dosarul. Deși au trecut aproape trei ani de la incendiu, în justiție s-au făcut pași mărunți pentru găsirea vinovaților.

Incendiul din club a izbucnit în seara de 30 octombrie 2015 și a provocat 64 de decese. Alte 146 de persoane au fost rănite. În iulie 2017, unul dintre supraviețuitori s-a sinucis, numărul deceselor ajungând la 65.

Citește și Gigi Becali, moment de sinceritate totală: anunță schimbarea antrenorului la FCSB și își asumă vina

După tragedie, au fost deschise mai multe anchete, prima fiind cea în care sunt cercetați patronii clubului și ai firmei de artificii. O a doua ancheta s-a referit la avizele primite de local, fiind cercetat funcționari de la Primăria Sectorului 4, printre care și fostul edil Cristian Popescu Piedone. Un alt dosar vizează doi pompieri care au avut în atribuții verificarea clubului.

Anchetele au fost conexate într-un singur dosar după trimiterea în judecată, însă magistratul care avea cauza spre soluționare, Valeriu Mihail Terceanu, s-a pensionat începând cu 3 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.