Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După 33 de ani petrecuţi în spatele gratiilor în SUA, fiul unui diplomat german a fost expulzat

equinoxmagazine.fr
Carles Puigdemont gratii

După 33 de ani petrecuţi în spatele gratiilor în SUA pentru dublu omor, fiul unui diplomat german, Jens Söring, care se declară nevinovat, a fost expulzat spre Germania, unde a sosit marţi, relatează AFP potrivit Agerpres.

Odată aterizat pe aeroportul din Frankfurt, el le-a mulţumit susţinătorilor şi prietenilor săi, dintre care mulţi au venit să-l întâmpine.

În faţa a numeroşi jurnalişti, el a cerut însă o perioadă de adaptare şi de "odihnă" alături de apropiaţii şi susţinătorii săi, cărora le-a promis să-i viziteze în toată Germania, şi a spus că va da interviuri "după câteva săptămâni".

Autorităţile statului american Virginia au decis, la sfârşitul lui noiembrie, eliberarea anticipată a acestui bărbat în vârstă de 53 de ani şi expulzarea lui spre Germania, însoţită de interdicţia de a reveni în SUA.

Încarcerat în 1986, el ispăşea o pedeapsă de închisoare pe viaţă după ce a fost declarat vinovat de uciderea extrem de violentă a părinţilor iubitei sale de atunci Elizabeth Haysom. Trupurile neînsufleţite ale celor doi au fost descoperite un an mai devreme la domiciliul lor din Virginia, "ciuruite" de lovituri de cuţit.

În vârstă de 18 ani la acea dată, el a recunoscut iniţial comiterea crimelor, pe motiv că părinţii iubitei sale dezaprobau relaţia lor, înainte de a reatracta. El a explicat ulterior că a luat asupra sa vina pentru a o apăra pe iubita sa de riscul unei condamnări la moarte.

În calitate de fiu de diplomat, el credea atunci că va beneficia de imunitate diplomatică.

Cazul a fost intens mediatizat în Germania şi în SUA. Tânărul cuplu, suspectat de la început de poliţie, a fugit din ţară, apoi a fost arestat în Marea Britanie, înainte de a fi extrădat în SUA pentru a fi judecat.

Elizabeth Haysom, care a recunoscut că a fost complice, a fost de asemenea condamnată la închisoare pe viaţă. Această canadiană urmează la rândul său să fie eliberată în curând şi expulzată spre ţara sa de origine.

Jens Söring îşi susţine în prezent nevinovăţia şi o acuză pe fosta sa parteneră. În 2016, el a declarat într-un film documentar despre viaţa lui: "Mi-am distrus viaţa pentru că credeam să era vorba de iubire. Însă nu era cazul".

Eliberarea lui Söring este "o veste bună", a estimat un responsabil al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), însărcinat cu relaţiile transatlantice. Faptele arată că "se menţin numeroase dubii în ceea ce priveşte implicarea lui" în cele două crime, a declarat Peter Beyer joi, într-un interviu pentru postul de radio Deutschlandfunk.

Niciuna dintre urmele ADN găsite la locul faptelor nu era compatibilă cu al lui Jens Söring.

Jens Söring a publicat mai multe cărţi din închisoare - asupra vieţii sale, dar şi un roman - şi a spus că vrea să continue să scrie odată revenit în ţara sa.

Între timp, mama lui a murit. Jens Söring nu mai este în contact cu tatăl său, diplomatul Klaus Söring.A

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.