Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dupa absenta de la marsul solidaritatii, John Kerry anunta o vizita in Franta

kerry

Dupa ce SUA a fost reprezentata doar de ambasadorul sau la Paris la marsul solidaritatii de duminica, secretarul de stat american John Kerry a declarat luni că se va deplasa săptămâna aceasta la Paris pentru a-și exprima solidaritatea cu victimele sângerosului atac jihadist asupra redacției revistei de satiră Charlie Hebdo și ale celui comis într-un magazin de produse evreiești, relatează Reuters.

'Niciun act de teroare, nici două persoane înarmate cu puști AK-47 și nici luarea de ostatici într-un magazin alimentar, nu vor fi niciodată o piedică pentru cei angajați în marșul libertății', a afirmat Kerry, precizând că va pleca joi, iar vineri va fi Paris pentru discuții cu autoritățile franceze după atacurile jihadiste care au ucis 17 persoane săptămâna trecută.

El a explicat că dorește 'să arate legătura existentă între SUA și cel mai vechi aliat al nostru', potrivit AFP.

'Relația cu Franța nu ține de un anumit moment sau de o anumită zi', a afirmat secretarul de stat american într-o conferință de presă. 'Aceasta este o relație continuă având rădăcini adânci în ceea ce privește valorile comune, în special libertatea de exprimare', a afirmat Kerry.

Miercurea trecută, secretarul de stat american a fost primul din cadrul guvernului SUA care și-a exprimat, în limba franceză, solidaritatea și compasiunea după atentatul împotriva revistei satirice Charlie Hebdo, soldat cu 12 morți, care a fost urmat de un atac împotriva unui polițist și asupra unui supermarket cușer, în care au murit alte cinci persoane.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.