Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După aproape doi ani, Fiji își redeschide granițele

fiji travel
Fiji

Fiji, țara insulară din Oceania, și-a deschis granițele, după ce, în martie 2020, a decis să închidă din cauza coronavirusului. Primii turiști care au ajuns în țara insulară din sudul Pacificului au venit din Australia.

După aproape doi ani, Fiji și-a redeschis granițele. Primii turiști care au ajuns în țara insulară din sudul Pacificului au venit din Australia, conform Mediafax.

Recunoscută pentru plajele sale cu nisip alb și cele peste 330 de insule, Fiji și-a închis granițele în martie 2020, în condițiile în care turismul reprezintă 40% din economia țării.

Peste 10% din populație a rămas fără loc de muncă de la începutul pandemiei.

„Cum ar putea cineva să nu sărbătorească, după 20 de luni în care avem primii călători care vin în țară? E un moment emoționat”, spune Isei Tudreu, CEO al aeroportului din Fiji, potrivit AP.

Turiștii care ajung în micuțul stat din Oceania trebuie să fie vaccinați, dar și testați. În plus, vor petrece primele trei zile ale sejurului într-o locație desemnată, însă vor avea acces în barurile și restaurantele hotelurilor.

75.000 de turiști și-au rezervat deja vacanța în Fiji pentru următoarele două luni.

„Din punctul nostru de vedere, noua noastra campanie se numește Deschiși către fericire și spune totul despre ce se întâmplă în Fiji. Vrem ca oamenii să se simtă cu adevărat în siguranță, dar, în același timp, vrem ca oamenii să se poată bucura și să uite de nebunia din lume și să aibă o vacanță memorabilă în Fiji”, a spus, la rândul său, Brent Hill, director executiv turism.

În Fiji, 90% din populația țării a primit ambele doze de vaccin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.