Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După aproape șase luni în spațiu, echipajul Crew-5 a părăsit ISS şi se îndreaptă spre Pământ

futurecdn.ne
statia spatiala internationala iss

După aproximativ şase luni în spaţiu şi mai multe plecări amânate, doi astronauţi americani, o cosmonaută şi un astronaut japonez, au părăsit Staţia Spaţială Internaţională (ISS) la bordul unei capsule a companiei spaţiale private SpaceX, a anunţat sâmbătă NASA, transmite agenţia DPA.

Cei patru călători spaţiali s-au desprins de ISS, potrivit agenţiei spaţiale americane, şi urmează să ajungă pe Pământ duminică seară, potrivit Agerpres.

Plecarea echipajului Crew-5 - format din astronauta NASA Nicole Aunapu Mann, colegul ei Josh Cassada, precum şi din astronautul japonez Koichi Wakata şi cosmonauta Anna Kikina - a fost amânată în mod repetat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Iniţial, ei trebuiau să plece în urmă cu câteva zile.

Echipajul Crew-5 a decolat în octombrie de la Cape Canaveral, Florida, fiind prima lansare comună de pe sol american a unor astronauţi NASA şi a unui cosmonaut rus - în acest caz o femeie - de la începerea invaziei ruse în Ucraina, cu peste un an în urmă.

La bordul ISS se află în prezent cosmonauţii Serghei Prokopiev şi Dmitri Petelin, precum şi astronautul NASA Frank Rubio, alături de echipajul Crew-6, care a andocat cu câteva zile în urmă. Acest echipaj este format din americanii Stephen Bowen şi Warren Hoburg, rusul Andrei Fediaev şi sauditul Sultan al-Neyedi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.