Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După atacul cerebral, devenisem o `legumă`. În 4 zile, Spitalul Sfântul Sava m-a pus pe picioare

Spitalul Sfântul Sava
ssde

Oricine citește doar titlul, spune că este o reclamă, ce nu poate reflecta adevărul. De fapt, este o realitate care se repetă adesea la Spitalul Sfântul Sava din Pantelimon, iar înregistrările video pe care centrul medical le postează frecvent aici sunt cele mai grăitoare dovezi că pacienți cărora nimeni nu le mai dădea vreo șansă de recuperare, pleacă acasă pe propriile picioare. Este vorba despre afecțiuni diverse, precum parapareză spastică, paralizii, boli degenerative, accidente de muncă sau accidente rutiere, AVC etc.

”Am făcut AVC la 1 august. Cu 2 – 3 luni înainte, îmi rupsesem și coloana vertebrală. După AVC, a trebuit să stau la pat 2 luni. Nu am putut să vin de la început la recuperare medicală. A trebuit să stau să se închidă coloana vertebrală.

După aia, mă tot uitam pe telefon și vedeam Sfântul Sava, Sfântul Sava. Din clipa aia mi-a intrat în cap că eu mă duc la Sfântul Sava. Băiatul mi-a zis: Mamă, nu știu dacă ne permitem! Ba eu mă duc. Vă duceți și vindeți tot, dar mă duceți acolo.”content-image

De când eram în spital tremuram toată, aveam un tremur în corp așa. Vă spun sincer că în momentul în care am intrat pe ușă aici la spital, am simțit ceva pozitiv, liniște. Am 4 zile de când sunt la sală și merg singură cu bastonul. Ce să vă mai spun? Le am pe doamna Mari și pe doamna Gabriela, kinetoterapeute foarte bune care au reușit în 4 zile să mă pună pe picioare. Eu cred că e minune de la Dumnezeu.

Când am venit aici eram o legumă. Mă duceau pe targă, m-au pus în pat, iar astăzi după 4 zile uitați-vă cum arăt. Merg singură cu căruțul, mă duc la antrenament singură, nu am cuvinte de mulțumire. Nu vreu să ridic pe cineva în slăvi, ăsta e purul adevăr. E sala minunilor. Eu așa gândesc.” – Aurelia Stancu, pacientă cu AVC și operație pe coloană.

content-image

Pacienta Spitalului Sfântul Sava, din filmul postat mai jos, este doar un exemplu. Sunt însă numeroase altele, la fel de impresionante.

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative funcționează de trei ani, timp în care a reușit ceea ce mulți alții consideră imposibil.

Spitalul Sfântul Sava preia chiar și cazurile pe care alte spitale le consideră fără nicio șansă. Accidente vasculare, accidente de muncă sau de circulație care se soldează cu imobilitate severă sau mai puțin severă, fracturi, afectiuni vertebrale, artroze, hernii de disc, îngrijiri paliative, îngrijiri oncologie, recuperare respiratorie post-operatorii sau post COVID, sunt afecțiuni de care se ocupă o echipă numeroasă de specialiști ai Spitalului Sfântul Sava. 40 de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie, 8 medici, 30 de asistenți medicali și 48 de infirmiere, reușesc să obțină rezultate vizibile în mobilitatea pacienților, încă de la primele ședințe.

Tratamentul kineto și fizioterapeutic se realizează zilnic, fără întrerupere în zilele de weekend sau sărbători legale. Condițiile de internare sunt excelente, comparabile cu ale unui hotel de 4*, în camere sau saloane cu 2 sau 3 paturi, cu 3 mese pe zi.

Spitalul Sfântul Sava este ridicat de la zero, a fost deschis în urmă cu trei ani, iar de la începutul pandemiei nu a înregistrat niciun caz de COVID. Toți pacienții sunt testați la internare și la externare.

content-image

În Spitalul Sfântul Sava, pachetele de recuperare cu internare sunt personalizate în funcție de diagnosticul fiecărui pacient, la fel și meniurile, hrana fiind întotdeauna proaspătă, preparată în bucătăria proprie, specifică pentru fiecare patologie (ex. regim diabetic, regim renal etc.)

Spitalul Sfântul Sava beneficiază de o ambulanță tip C, dotată cu echipamente de resuscitare și deservită de un echipaj medical specializat în medicina de urgență și, în curând, va deschide și o secție de terapie intensivă cu 18 paturi.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.