Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După atacul din Stockholm, Suedia ÎNĂSPREŞTE legislaţia antiteroristă

Indian Express
stockholm atac

Suedia examinează posibilitatea înăspririi legislaţiei antiteroriste, după atentatul produs vineri în centrul capitalei Stockholm, în care au murit patru persoane, iar 15 au fost rănite, informează site-ul de ştiri thelocal.se, conform agerpres.

Guvernul doreşte introducerea unei legi similare celei din Norvegia, prin care apartenenţa la o organizaţie teroristă să devină infracţiune penală.

Clipe de PANICĂ pentru preşedintele Venezuelei. A fost ATACAT cu pietre şi ouă

În Suedia, persoanele care călătoresc într-o altă ţară pentru a fi antrenate de o organizaţie teroristă sau pentru a comite un atac terorist pot fi pedepsite, la fel şi cele care finanţează o organizaţie teroristă, dar simpla apartenenţă la o astfel de organizaţie nu este ilegală.

Ministrul justiţiei Morgan Johansson a cerut unui judecător al Curţii Supreme să analizeze posibilitatea modificării legii în materie. Demersul judecătorului se va finaliza până la 15 decembrie, ceea ce va lăsa timp suficient pentru ca schimbarea legislativă să aibă loc în mandatul guvernului actual, care se va încheia la jumătatea lui 2018.

În trecut, interzicerea apartenenţei la o organizaţie teroristă a fost semnalată ca putând intra în conflict cu legea privind libertatea de asociere.

'Finanţarea unei organizaţii teroriste este interzisă deja, iar acest lucru a fost considerat compatibil cu libertatea de asociere. Libertatea de asociere nu a fost menită niciodată să facă posibilă activitatea într-o organizaţie teroristă', a subliniat ministrul într-o conferinţă de presă susţinută miercuri.

Procesul celor două asasine ale lui Kim Jong-nam a fost AMÂNAT

Morgan Johansson consideră că scoaterea din legalitate a participării la o organizaţie teroristă va creşte posibilităţile de inculpare a persoanelor care sprijină în orice fel terorismul.

Şapte din cele opt partide din Riksdag (parlamentul ţării) şi-au anunţat deja deschiderea de a vota o lege care să scoată în afara legii colaborarea cu o organizaţie teroristă, potrivit televiziunii publice SVT.

În ţara vecină Norvegia este interzisă din 2013 participarea la o organizaţie teroristă recunoscută ca atare, pedeapsa mergând până la 6 ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.