Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După atacul hackerilor, companiile petroliere americane stochează carburant pe nave, pentru că nu mai au unde

news.ro
conducte petrol

Preţurile la care se închiriază tancurile petroliere au explodat în SUA, în condiţiile în care companiile de rafinare se grăbesc să găsească nave pe care să îşi depoziteze combustibilul pe care altfel nu au unde să îl trimită din cauza unui atac cibernetic care a paralizat cel mai mare oleoduct din SUA, transmite Bloomberg, citat de agerpres.

Potrivit intermediarilor, companii precum Marathon Petroleum Corp, Valero Energy Corp şi Phillips 66 au închiriat cel puţin cinci tancuri petroliere care împreună pot stoca 350.000 de tone de combustibil. Tancurile petroliere pot fi utilizate ca depozite offshore de combustibil în situaţii în care există o superofertă neaşteptată, cum este cazul în prezent când activitatea firmei Colonial Pipeline, unul dintre cei mai mari distribuitori de carburanţi din SUA, a fost paralizată de un atac cibernetic atribuit grupului Darkside.

"Practic nu mai există o piaţă adevărată. A devenit un scenariu în care fiecare se luptă să îşi asigure tonajul de care are nevoie", susţine agentul naval Simpson Spence Young.

Tot ca urmare a închiderii oleoductelor, traderii au închiriat mai multe tancuri petroliere pentru a transporta benzină şi motorină din Europa spre coasta de est a SUA. Potrivit intemediarilor, grupul petrolier francez Total şi firmele de trading Vitol şi Trafigura au închiriat fiecare tancuri petroliere de câte 90.000 de tone pentru a transporta motorină pe ruta transatlantică, o raritate având în vedere că Europa consumă mai multă motorină decât produce.

Vineri, firma Colonial Pipeline şi-a închis reţeaua de oleoducte cu o lungime de 8.850 de kilometri care este utilizată pentru a transporta carburanţi, inclusiv benzină, motorină şi combustibil pentru avioane, în ideea de a-şi proteja sistemele informatice. Directorul de la Colonial Pipeline a anunţat că firma intenţionează să îşi redeschidă oleoductele la finalul acestei săptămâni dar a avertizat că este posibil să apară probleme de aprovizionare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.