Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După Austria, și Germania își suspendă operațiunile de salvare în Turcia: 'Se poate vedea că tristețea face încet loc furiei'

Los Angeles Times
cutremur Turcia

Două organizații germane de ajutorare au suspendat sâmbătă operațiunile de salvare în Turcia, țară afectată de cutremur, invocând probleme de securitate și relatând ciocniri între grupuri de persoane și focuri de armă.

Organizația germană de căutare și salvare internațională (ISAR) și Agenția federală germană pentru ajutor tehnic (THW) au declarat că își vor relua activitatea imediat ce agenția turcă de protecție civilă AFAD va clasifica situația ca fiind sigură.

"Se poate vedea că tristețea face încet loc furiei. Prin urmare, deocamdată vom rămâne în tabăra comună cu THW", a declarat pentru Reuters directorul de operațiuni al ISAR, Steven Bayer, adăugând însă că organizațiile vor fi imediat gata să ajute dacă vor exista indicii că există supraviețuitori.

Stare de urgență în Turcia

Autoritățile turce nu au raportat confruntări în regiunea afectată de cutremur, dar președintele Tayyip Erdogan a comentat sâmbătă situația generală de securitate, menționând că a fost declarată starea de urgență și că au avut loc unele jafuri.

"Înseamnă că, de acum înainte, persoanele care sunt implicate în jafuri sau răpiri trebuie să știe că mâna fermă a statului este pe spatele lor", a declarat acesta în timpul unei vizite în regiune.

Și armata austriacă și-a suspendat operațiunile de salvare din Turcia, din cauza "unei situații de securitate din ce în ce mai dificile", a anunțat sâmbătă purtătorul său de cuvânt într-un mesaj pe Twitter.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Michael Bauer, a transmis pe Twitter că Unitatea de ajutor în caz de dezastre a forțelor austriece (AFDRU) este disponibilă pentru alte operațiuni de salvare atunci când mediul de lucru va deveni sigur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.