Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După Balena Albastră, un nou joc ȘOCHEAZĂ lumea: utilizatorii, îndemnați să se sinucidă

Odisha Sun Times
Momo Challenge

O anchetă a fost deschisă în Franţa după moartea unui adolescent care lua parte la 'Momo Challenge', un joc macabru care îi ameninţă pe participanţi incitându-i să comită acte periculoase, au informat surse judiciare citate sâmbătă de AFP.

Citește și: NEBUNIE la România TV, în direct: Ecaterina Andronescu a plecat din emisiune, după un circ ca la UȘA CORTULUI (video)

Parchetul din Rennes şi jandarmeria locală încercau sâmbătă să elucideze decesul unui adolescent de 14 ani găsit fără suflare la domiciliul părinţilor săi, într-o comună din apropierea oraşului Rennes.

"Ancheta continuă pentru a determina circumstanţele sinuciderii şi eventuala infracţiune de incitare la suicid a minorilor de sub 15 ani", a declarat AFP, procurorul din Rennes, Nicolas Jacquet.

Adolescentul a fost găsit în weekendul trecut în camera sa spânzurat cu o centură de kimono, deşi avea în perspectivă "numeroase proiecte", a mărturisit familia sa.

Potrivit părinţilor săi, el nu s-a sinucis ci s-a aflat puterea unei provocări pe internet, numită 'Momo challenge', un 'joc' periculos accesibil prin mesageria WhatsApp. Familia sa relevă că unele "provocări" la care se supusese adolescentul au lăsat urme pe corpul său, precum laceraţii sau vânătăi.

Familia lui a dorit să tragă semnalul de alarmă pentru a împiedica alte drame de acest gen.

Ministrul de interne, Gérard Collomb, a fost chestionat recent de secretarul pentru educaţie, Gabriel Attal, în legătură cu riscurile pe care le presupune jocul 'Momo Challenge'. Potrivit lui, "cei tineri sunt supuşi unei presiuni psihologice, fiind obligaţi să realizeze o serie de provocări multe dintre ele periculoase".

"În caz de nerealizare a acestora, victimele sunt ameninţate că datele lor personale şi fotografii, în prealabil piratate, vor deveni publice, sau sunt chiar ameninţate cu moartea", susţine Attal care se întreba ce dispoziţii sunt prevăzute în Franţa pentru a proteja tinerii de acestei de practici.

În primăvara anului 2017, poliţia franceză a avertizat asupra riscurilor unui joc similar, 'Blue whale Challenge', care îi incita pe tineri să realizeze timp de 50 de zile provocări din ce în ce mai periculoase, până la ultima etapă: sinuciderea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.