Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După 'bomba murdară', Rusia a descoperit în Ucraina 'țânțari combatanţi' - Reacția Kievului la acuzațiile reprezentantului rus la ONU

oyia.deviantart.com
drona spider tintar

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că militarii ruși au descoperit în Ucraina drone capabile să "împrăştie ţânţari infectaţi cu viruşi periculoşi" - relatează Ukrainska Pravda, potrivit RADOR.

Diplomatul rus a afirmat că, în luna martie, pe teritoriul regiunii sud-ucrainene Herson, trupele ruse au descoperit "trei drone echipate cu recipiente de 30 de litri care pot fi folosite pentru a pulveriza substanţe biologice periculoase". Nebenzia a remarcat că Statele Unite au brevetat o dronă care poate împrăştia țânțari infectați cu viruși periculoși. "Conform descrierii, o astfel de dronă transportă un recipient cu un număr mare de țânțari-purtători de infecții într-o zonă vizată și îi eliberează. Atunci când înţeapă, ţânţarii infectează persoanele atacate cu agenți patogeni ai unor boli deosebit de periculoase" - a declarat Nebenzia, adăugând că "un soldat infectat nu va mai fi capabil să îndeplinească sarcinile care i-au fost atribuite, iar boala poate fi un instrument militar mai valoros decât cele mai moderne arme și echipamente militare". Potrivit diplomatului rus, "o astfel de infecție în rândul soldaţilor inamici, din punct de vedere militar, ar avea un efect semnificativ". Vasili Nebenzia a mai afirmat că Federația Rusă a primit câteva documente privind "răspândirea unor infecții periculoase prin intermediul păsărilor migratoare, în special gripa înalt patogenă și boala Newcastle, precum şi prin intermediul liliecilor, inclusiv al celor capabili să infecteze oamenii cu agenţi cauzatori de ciumă, leptospiroză, bruceloză, coronavirusuri și filovirusuri".

Şeful canclariei prezidenţiale ucrainene, Andri Ermak, a reacționat sec la declaraţiile reprezentantului permanent al Rusiei la ONU scriind următorul mesaj pe Telegram: "Ţânţari combatanţi, bombe murdare... Este deja prea târziu pentru a trata pacienţii de acolo. Aceştia trebuie retrimişi în camera numită Rusia şi izolaţi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.