Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După capturarea celui mai mare falsificator de bancnote din lume, BNR dă cărțile pe față: Ce bancnote sunt cele mai falsificate

bani diicot

Falsurile de bancnote româneşti expertizate la BNR au totalizat 3.507 bucăţi, în anul 2019, în scădere cu 41% faţă de 2018, bancnota cu cel mai mare număr de falsuri înregistrate fiind cea de 100 lei, potrivit raportului anual al Băncii Naţionale a României.

Din numărul total de bancnote false, 92 au fost capturate de poliţie în cursul unor acţiuni specifice, înainte de a fi puse în circulaţie, iar 3.415 falsuri au fost depistate în circulaţie (cu 40% mai puţine decât în anul 2018).

Citește și: Dialog spumos între avocata lui Liviu Dragnea și Marian Ceaușescu: ‘Nu fugiți!’, ‘Eu nu fug, plec!’

Bancnota cu cel mai mare număr de falsuri înregistrate a fost cea de 100 lei, cu 3.232 bucăţi (din care 28 bucăţi capturate de poliţie), urmată de bancnota de 50 lei, cu un număr de 214 falsuri, şi bancnota de 200 lei, cu un număr de 49 de falsuri.

Numărul de falsuri la 1 milion de bancnote autentice în circulaţie a fost de 2,1 bucăţi, faţă de 3,8 bucăţi în anul 2018.

Citește și: Silviu Mănăstire spulberă anchetele lui Tolontan referitoare la mafia care acționează în colaborare cu Poliția Locală Sector 4: ‘Pistol cu apă’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.