Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a ajuns în cârje, Ponta se interesează de problemele persoanelor cu dizabilităţi

victor ponta carje

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni seară, că a cerut ministrului Rovana Plumb un raport privind asigurarea accesului persoanelor cu dizabilităţi în instituţiile publice, demersul fiind iniţiat după ce acesta a urcat scările de la DNA folosindu-se de cârje. 

'Aici vreau să fac o scurtă paranteză pentru că este un autoreproş, nu este un reproş la adresa celor de la DNA. Nu doar clădirea DNA, că sunt convins că există şi alte instituţii publice în România care nu au ce prevede legea, şi anume un mod în care persoanele cu adevărat cu dizabilităţi (...) să poată să intre în acele clădiri, în acele instituţii, şi m-am simţit foarte vinovat astăzi (...) şi miercuri am rugat-o pe doamna ministru Plumb să încercăm să facem un control, un raport să vedem unde mai sunt asemenea clădiri pentru că oamenii chiar au nevoie să intre la aeroport, la teatru. Din păcate, nu respectăm standardele', a afirmat Ponta la Antena 3. 

Prim-ministrul a explicat că, după ce a urcat scările de la DNA folosindu-se de cârje, şi-a dat seama de importanţa asigurării acestor condiţii, spunând că se simte vinovat şi că îşi reproşează lipsa lor. 

'M-am văzut şi pe mine cu cârje, urcând pe scări, şi mi-am dat seama ce înseamnă să ai întotdeauna nevoie de ceea ce este normal într-o ţară civilizată şi, repet, este un autoreproş, că sunt şeful Guvernului, eu trebuie să răspund de asta', a adăugat premierul. 

Victor Ponta s-a prezentat luni la sediul DNA, el urcând scările instituţiei sprijinindu-se în cârje, după operaţia la genunchi pe care a suferit-o în Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.