Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a cedat, deși Klaus Iohannis promitea că va rezista, România va intra la negocieri: Miza e reprezentată de muncitorii detașați

sfat negocieri

Comisia pentru ocuparea forţei de muncă a Parlamentului European (EMPL) va începe curând negocierile cu guvernele ţărilor membre ale Uniunii Europene în legătură cu modificarea directivei privind muncitorii detaşaţi, a anunţat miercuri Parlamentul European.

Plenul nu a avut obiecţii la decizia Comisiei de a începe discuţiile cu Consiliul UE, astfel că acestea pot începe imediat. La rândul său, Consiliul a adoptat luni mandatul de negociere, scrie news.ro.

Citește și: EXCLUSIV! Dezvăluiri bombă la DNA! Mai mulţi politicieni – lideri în corzi! Ce spune SRI

"Acum că şi Consiliul este pregătit să se alăture Parlamentului European la masa negocierilor, suntem nerăbdători să finalizăm directiva privind lucrătorii detaşaţi, actualizată şi adaptată obiectivelor. Lucrurile se mişcă în direcţia bună, dar problemele pot apărea în detalii. Vom acorda o mai mare atenţie problemei transportului rutier, pentru a fi siguri că reforma va asigura echilibrul între libertatea de a oferi servicii şi o mai bună protecţie a lucrătorilor”, au declarat raportoarele Elisabeth Morin-Chartier (PPE, FR) şi Agnes Jongerius (S&D, NL).

Astfel, se aşteaptă ca Parlamentul şi Consiliul UE să înceapă negocierile în luna noiembrie şi să ajungă la un acord în prima lectură.

Citește și: Legea a fost aprobată: Ce categorie de bugetari pot cere recalcularea pensiei

Directiva europeană privind muncitorii detaşaţi datează din 1996 şi cuprinde regulile minime pentru muncitorii trimişi să lucreze în alte ţări, precum plata, perioadele de lucru, concediile şi condiţiile de angajare. Aceasta le permite companiilor europene să trimită angajaţi în alte state UE cu contracte prin care sunt nevoite să garanteze numai salariul minim din ţara gazdă.

Deşi muncitorii detaşaţi reprezintă mai puţin de 1% din forţa de muncă din UE – mulţi dintre ei lucrează în sectoarele de transport şi în construcţii – subiectul a accentuat diviziunile dintre Estul sărac şi Vestul bogat.

Citește și: E OFICIAL! Ce cunoscută bancă DISPARE din România

Ţările care au detaşat cei mai mulţi lucrători sunt Polonia, Germania, Franţa şi Slovenia, iar cele care au primit cei mai mulţi muncitori sunt Germania, Franţa şi Belgia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.