Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a citit un STUDIU, Răzvan Cherecheș dă VERDICTUL: Vaccinarea nu protejează complet de sindromul COVID lung

razvan chereches

Chiar dacă reușim să atingem imunitatea de grup prin vaccinare și imunizare naturală, va fi nevoie mare de servicii medicale pentru persoanele cu COVID lung, spune Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, anunță Mediafax.

Citând un studiu publicat pe site-ul medRxiv, făcut pe 10.024 infecții COVID-19 la persoane vaccinate, Răzvan Cherecheș spune că se demonstrează că vaccinarea nu protejează complet de sindromul COVID lung.

„Sindromul COVID lung apare la persoanele care au avut o infecție SARS-CoV-2 confirmată sau probabilă. Acesta apare de obicei la 3 luni de la startul simptomelor COVID-19, durează cel puțin 2 luni și nu poate fi explicat de un diagnostic alternativ”, scrie profesorul de sănătate publică.

Practic, vaccinarea scade semnificativ riscul de infectare și dezvoltare simptome (de 10 ori față de o persoană nevaccinată), dar în cazul celor vaccinați și cu simptome, riscul de sindrom COVID lung este doar foarte puțin mai scăzut față de o persoană nevaccinată infectată.

„Acest studiu are consecințe pentru sistemul de sănătate - chiar dacă reușim să atingem imunitatea de grup prin vaccinare și imunizare naturală, va fi nevoie mare de servicii medicale pentru persoanele cu COVID lung”, adaugă Răzvan Cherecheș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.