Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a devenit CELEBRU pe Tik Tok, judecătorul Cristi Danileț vrea să educe OBLIGATORIU elevii

Inquam Photos/ Octav Ganea
Cristi Danilet

Asociația VeDemJust a propus, printr-o scrisoare adresată Comisiei de validare a proiectelor planurilor-cadru pentru învățământul liceal și profesional din Ministerul Educației și Cercetării, ca Educația juridică să devină materie obligatorie.

Asociația VeDem Just a dezvoltat un proiect național de educație non-formală în școli și licee, iar acum susține că această materie trebuie studiată în mod sistematic, „cu ajutorul profesorilor încadrați în învățământul preuniversitar, pe baza unei programe alcătuită de specialiști și a unor manuale dedicate”, conform Mediafax.

Citește și: PROBLEME pentru Gigi Becali: un transport cu medicamente INTERZISE în UE, dar care vindecă COVID-19, sunt BLOCATE în vamă

„VeDem Just a identificat mai multe angajamente internaționale ale statului român, precum și strategii guvernamentale și legi naționale care prevăd necesitatea de a se studia în școli fie elemente generale de drept, fie teme specifice precum: violenţa domestică, hărţuirea sexuală, violenţa sexuală, violenţa în şcoli, violenţa în familie, discriminarea, consumul drogurilor, corupţia, atacurile cibernetice. Educaţia juridică este, astfel, o materie care integrează toate aceste cerințe, menită să informeze tinerii nu atât despre drepturi, cât mai ales despre îndatoriri, obligații, proceduri, sancțiuni, efecte”, se arată într-un comunicat al asociației.

Conform acestuia, Educația juridică ar duce la formarea unor cetățeni responsabili, la reducerea delincvenței juvenile și a numărului de minori victime din instanțele românești.

Prin eforturile asociației, în anul şcolar 2020-2021, Educaţia juridică a fost aleasă ca opţional în curriculum la decizia şcolii în 93 de unităţi de învăţământ din 27 de judeţe şi Bucureşti, unde se predă pentru 4162 de elevi din 157 de clase, de către 111 profesori care au la bază specialităţi socio-umane.

Asociația pune la dispoziția școlilor programa de educație juridică, distribuie gratuit tuturor elevilor ghidul de educație juridică și organizează training-uri cu profesorii care predau această materie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.