Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a făcut SCANDAL înainte de summitul NATO, Donald Trump a surprins la întâlnirea cu Angela Merkel: Ce a putut să spună în fața presei - VIDEO

Preşedintele american Donald Trump şi cancelarul german Angela Merkel au discutat miercuri, la Bruxelles, în marginea summitului NATO, la câteva ore după ce liderul american criticase cu virulenţă Germania pentru dependenţa energetică de Rusia şi cheltuielile de apărare pe care le consideră insuficiente, notează Reuters.

Tonul declaraţiilor lor comune în faţa presei a părut civilizat, după ce Trump afirmase în cursul zilei că dependenţa energetică a Germaniei de Rusia o lasă 'total sub controlul' Moscovei, iar Merkel replicase printr-o referire la tinereţea sa petrecută în fosta Germanie comunistă, pentru a insista asupra independenţei Berlinului.

Citește și: CSM a decis! Unde îşi va continua Kovesi activitatea de procuror

'Avem o întâlnire grozavă. Discutăm despre cheltuielile militare ... vorbim despre comerţ', le-a spus Trump reporterilor, cărora li s-a permis accesul în sala întrevederii, scrie agerpres.ro.

'Avem o relaţie foarte, foarte bună cu cancelarul. Avem o relaţie extraordinară cu Germania', a mai spus Trump, precizând că şi-a exprimat îngrijorările legate de noul gazoduct Nord Stream 2 între Rusia şi Germania.

Citește și: Datele care contrazic Guvernul Dăncilă: Cât a crescut deficitul comercial în 2018

La rândul său, cancelarul Merkel a menţionat că a discutat cu preşedintele Trump despre migraţie şi comerţ, şi că doreşte extinderea schimburilor cu SUA, care rămân un partener al Germaniei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.