Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a fost infectat cu COVID-19, Sorin Cârțu a răbufnit: 'Cât de prost să fiu să cred că au aruncat virusul și n-au antidotul?'

google
sorin cartu

Sorin Cârțu, președintele celor de la CS Universitatea Craiova, a răbufnit pe tema Covid-19. Fostul mare jucător al Craiovei Maxima a sugerat că virusul a fost creat și eliberat de către oameni și a criticat în termeni duri restricțiile cu care se confruntă fotbalul din România.

„Mă uitam la handbal la Aarhus, erau spectatori în tribune în Danemarca, vreo 2.000. Am spus din aprilie, nu acum, că e virus făcut de om, nu s-a suit lilacul pe șobolan, i-a tras-o și moare planeta. Cât să ascunzi minciuna sub preş? Se va rezolva într-un fel. Am zis că prin decembrie va apărea vaccinul, așa era totul calculat. Cât de prost să fiu să cred că au aruncat virusul și n-au antidotul? Specialiștii să ne dea antidotul, nu să îmi spună să stau cu mască sau să păstrez distanţa, că asta pot face și eu. Eu, ca ministru al sportului, mă bat să vină spectatorii la meciuri, îmi susțin cauza. Nu vezi că nu se luptă?”, a declarat Sorin Cârțu la ProSport Live.

Intervenție cu elicopterul SMURD în Munții Apuseni - O tânără a căzut de pe un ATV

Sorin Cârțu a fost depistat pozitiv cu COVID-19 în septembrie. Acesta spune că nu a fost bolnav, din moment ce nu a prezentat simptome, și sugerează că virusul îi afectează doar pe cei cu un sistem imunitar slăbit.

„Eu m-am ferit, nu știe nimeni cum îl iei, cine ți-l dă, e greu de înțeles. E foarte important dacă ești pozitiv sau ești bolnav, sunt diferențe mari. De asta sunt intrigat de atmosfera COVID în Romania, că mor nu ştiu câți… Mulți au 90 de ani, au alte probleme. Din moment ce stai acasă nu ești bolnav. E ca înainte, la o gripă mai puternică, asta însemnă și ceva la plămâni. Și eu, și soția am fost pozitivi. Eu nu am avut absolut nimic, n-am fost bolnav, așa sunt foarte mulți. E în funcție și de sistemul imunitar. Mihai Rotaru, Ovidiu Costeșin, ei au avut la plămâni, de aici agravarea situației. El acționează pe un sistem imunitar cu labilitate, te găsește și acționează”, a spus Sorin Cârţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.