Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a înfricoșat tot Occidentul, Rusia anunță că vrea dialog: rușii dau asigurări că nu trimit militari în cele două regiuni separatiste

Quora
Rusia spetnaz FSB

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, marţi, că vrea continuarea acţiunilor diplomatice cu Occidentul şi că, deocamdată, nu va trimite trupe în regiunile separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, a căror independenţă a fost recunoscută de preşedintele Vladimir Putin, informează Mediafax.

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, marţi, că vrea continuarea acţiunilor diplomatice cu Occidentul şi că, deocamdată, nu va trimite trupe în regiunile separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, a căror independenţă a fost recunoscută de preşedintele Vladimir Putin.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a afirmat că Rusia vrea continuarea dialogului, însă nu şi în cazul în care Occidentul ar "umili" Moscova. "La fel ca până acum, noi suntem mereu deschişi dialogului. Vrem să înţelegem despre ce va fi acest dialog. Dacă este despre umilirea Rusiei, despre învinovăţirea Rusiei pentru tot, nu poate exista o astfel de conversaţie", a declarat Serghei Lavrov, citat de agenţia RIA Novosti.

La rândul său, Andrei Rudenko, adjunct al ministrului rus de Externe, susţine că, "pentru moment", armata rusă nu va interveni în estul Ucrainei, dar va face acest lucru în cazul apariţiei unor "ameninţări". "Asistenţa militară este prevăzută în acordul cu republicile Doneţk şi Lugansk, dar să nu facem speculaţii. Pentru moment, nu se pregăteşte nimeni să trimită trupe nicăieri", a afirmat Andrei Rudenko, potrivit cotidianului Le Figaro.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis luni seară recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o "statalitate autentică". Aceste regiuni din estul Ucrainei sunt afectate din 2014 de un conflict între insurgenţi susţinuţi de Moscova şi serviciile de securitate ucrainene.

Imediat după decizia controversată de recunoaştere a independenţei, Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să intervină pentru misiuni de "menţinere a păcii" în regiunile separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk. "În legătură cu apelurile liderilor din Republica Populară Lugansk şi din Republica Populară Doneţk adresate Ministerului rus al Apărării, se ordonă asumarea de către forţele armatei ruse a misiunilor de menţinere a păcii în Lugansk şi Doneţk", arată decretul semnat de preşedintele Vladimir Putin. Documentul nu prevede niciun grafic pentru intervenţia militară în Doneţk şi Lugansk, astfel că nu se cunoaşte când ar putea începe misiunea armatei ruse.

Rusia a mobilizat aproximativ 150.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, fiind acuzată de Statele Unite şi Marea Britanie că pregăteşte o invazie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.