Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a PANICAT brașovenii, Allen Coliban anunță că NU interzice mașinile disele prin oraș

usr.ro
Allen Coliban

Primarul Brașovului, Allen Coliban, anunță că nu interzice circulația mașinilor diesel în oraș. Anunțul vine la o zi după ce edilul a inițiat un sondaj pe Facebook prin care brașovenii erau întrebați ce părere au despre impunerea unor interdicții recomandate de specialiștii în protecția mediului.

Citește și: VIDEO Consiliera USR care a DESCINS cu jandarmii la un flagrant FALS a PLÂNS în Live: care ar fi fost MOTIVUL ASCUNS al flagrantului

 

Primarul Brașovului, Allen Coliban, susține că nu va interzice mașinile diesel în oraș fără a se consulta cu locuitorii.

„Măsurile recomandate de specialiști, precum limitarea accesului autovehiculelor diesel sau alte interdicții pentru cetățeni, vor fi luate doar după ce ne asigurăm că am creat condițiile necesare pentru ca brașovenii sa facă tranziția spre un transport verde și doar dacă acestea vor mai fi necesare. (...) Astfel că, vă asigur că nu voi lua decizii cu un impact atât de important asupra vieții brașovenilor fără ca acestea să fie precedate de ample consultări și dezbateri publice cu toate persoanele interesate”, a scris, joi, Allen Coliban, pe Facebook.

Miercuri, tot pe Facebook, primarul Coliban a prezentat recomandările pe care le oferă specialiștii în ceea ce privește combaterea poluării în marile orașe din România.

„Iată câteva recomandări pentru noi, administrațiile locale, de la Observatorul Român de Sănătate: Încurajarea utilizării modurilor active de transport, precum bicicletele sau vehiculele electrice. Stabilirea unor zone cu emisii scăzute, unde au acces doar vehicule care respectă standarde ridicate de poluare. Scutiri de taxe pentru mașinile care poluează puțin. Modernizarea transportului public în comun prin scoaterea din circuit a vehiculelor vechi și achiziționarea celora care nu poluează. Interzicerea folosirii motoarelor diesel în interiorul orașului (existente în Atena, Bruxelles, Berlin, Madrid, Paris)”, a scris Allen Coliban pe Facebook.

La finalul mesajului său primarul Brașovului i-a întrebat pe locuitori ce opinie au despre interdicțiile propuse în recomandări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.