Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a recunoscut că Vladimir Putin i-a luat mințile, preşedintele Germaniei îl acuză că 'a spulberat visul unei case comune europene şi în pace'

Tass
Vladimir Putin

Preşedintele german, Frank Walter Steinmeier, l-a acuzat duminică pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, că a spulberat "visul unei epoci a păcii în Europa" pentru a sădi "coşmarul unui război brutal şi ilegitim" de pe o poziţie de "putere atomică", relatează EFE.

"Astăzi, în această zi de 8 mai, visul unei case comune europene şi în pace s-a spulberat; în locul său, s-a impus coşmarul", a apreciat Steinmeier, la un eveniment al Confederaţiei Sindicatelor Germane (DGB) cu prilejul aniversării a 77-a de ani de la Capitularea Germaniei naziste.

Războiul de agresiune declanşat de Putin "distruge ordinea paşnică europeană obţinută şi menţinută de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial", a adăugat Steinmeier.

Intervenţia şefului statului german a dat startul evenimentelor dedicate aniversării înfrângerii nazismului de către aliaţi, marcate de războiul din Ucraina şi în cadrul cărora cancelarul german, Olaf Scholz, se va adresa, în cursul serii, concetăţenilor germani într-un mesaj televizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.